Gaziantep için büyük haber.. 7 Haziran 2015 seçimlerinde Ak Parti"den Gaziantep Milletvekili Aday adayı olan Başbakanlık Müşaviri Kenan Bozgeyik, PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlüğüne atandı. Dün gerçekleşen atamanın kendisi için sürpriz olduğunu belirten Kenan Bozgeyik, "Devlete, millete, memlekete hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Harun Maden'in görev süresinin dolması nedeniyle yapılan genel kurulda, PTT A.Ş. Yönetim Kurulu başkanlığı ve genel müdürlüğüne Kenan Bozgeyik'in atanmasına karar verildi. Bu görevin kendisi için sürpriz olduğunu söyleyen Bozgeyik, gazetemize yaptığı ilk açıklamada "Benim için sürpriz ve takdir oldu. Beklediğimiz bir şey değildi. İnşallah devlete millete memlekete en güzel şekilde hizmete devam ederiz. Bize ne görev verilirse en iyi şekilde yerine getirmeye çalışırız" dedi.

KENAN BOZGEYİK KİMDİR?

Kenan Bozgeyik, 1966 yılında Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Gaziantep'de tamamladı. 1988 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun oldu. Mesleğe 1988 yılında Konya Yem Sanayi'nde memur olarak başladı. Yem Sanayi Genel Müdürlüğü'nde müfettiş yardımcılığı ve müfettişlik yaptı. Çevre Bakanlığı'nda müfettiş, TBMM'de danışman ve yine Çevre Bakanlığı'nda bakan danışmanı olarak çalıştı. 2003-2006 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Araştırma Planlama ve Koordinasyon Kuruluna başkanlık etti. 2006-2008 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkan Vekilliği ve 2008-2011 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini yürüttü. Bozgeyik; son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında kurucu Müsteşarlığa yaptı. 7 Haziran 2015 milletvekilliği genel seçimlerinde ak Parti'den Gaziantep Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etmişti. Bozgeyik, Başbakanlık müsteşarlığı görevini sürdürüyordu. Haber Merkezi