Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, A Haber'de Murat Akgün'ün sorularını yanıtladıBakan Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:YSK'YA YAPILAN BAŞVURUNUN REDDEDİLMESİYSK'nın bu kararı doğrudur. YSK geçmişte de buna benzer konuları değerlendirmiş, benzer yönde kararlar vermiştir. Burada bir hilenin olması mümnkün değildir. Her şey tutanak altına alınmıştır.

AYM'YE BAŞVURU YAPILACAĞI YÖNÜNDEKİ AÇIKLAMALARCHP, Anayasa Mahkemesi'ne başvuramaz. Böyle bir hakkı yok. YSK'nın net kararlarına bu konuda AYM'ye gidilemez. Kılıçdaroğlu'na çağrım; bundan önce de böyle bir karar olmadı. Millete yalan söylüyorsunuz. Güroymak kararının doğrularını açıklaması lazım. Kılıçdaroğlu bu konuda açıklama yapacaktır. Güroymak'ta oda seçimi için 'kabul edilmezlik' kararı var.

AGİT'İN SKANDAL RAPORUSon dönemde Türkiye'ye gelen Avrupalı raportörler süreci çarpıtıyor. Buradan çağrım; Türkiye'ye göndermesinler bu kişileri. Örneğin Danimarkalı üye Nikolaj Villumsen, PKK'yla ilişkisi var. Bu gibi raportörlerin raporu, AGİT'in raporu olamaz. Rapor baştan sonra taraflı bir rapordur. Halk oylamasına gölge düşürmek maksadıyla hazırlanmış bir rapordur. Çoğu da halk oylamasıyla ilgili süreçte olmayan maddeler. CHP'li vekiller 'denize dökeriz' diye 'evet' tercihinle bulunacakları tehdit ettiler. AGİT raporunu yazanlara soruyorum neden bunu yazmadınız? Okmeydanı'nda elinde silahla kahveye giren ve tehditler yağdıranlar hakkında bir tane satır yok. Biz bu AGİT raporunun haksız olduğunu ve gözümüzde kıymeti olmadığını belirtiyoruz.CHP'NİN SİNE-İ MİLLET ÇARKICHP'nin sine-i millet tavrı Böke'nin parti adına açıklamasıdır. Toplantının yarısında yapılan bu açıklama parti görüşüdür. CHP'ye önerim; halkın iradesine saygı duyulması. CHP yansımalar üzerine karar değiştirdi.KILIÇDAROĞLU'NUN SOKAK ÇAĞRILARIKılıçdaroğlu protesto çağrısında bulunuyor. Terör örgütü dili kullanıyor. Bu seçimin altında sizin de ıslak imzalarınız var. Hukuk devletine inanan biri 'ben tanımam' değil 'milletimizin idaresi ortaya çıkmıştır' demelidir.SABAH