Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Veli Kıyak, sosyal ve ticari alanda edindiği tecrübelerini meclis çatısı altına taşıyarak Gaziantep'in ekonomi ve sanayide gelişmişliğine katkıda bulunmak istediğini söyledi. Kıyak, "Bu toprakların çocuğu olarak Gazi Şehrimizi her alanda marka şehir yapmayı boynumun borcu olarak görüyorum" dedi.

AK PARTİ'YE GÖNÜL VERDİM

Siyasi hayatına Ak Parti'de başladığını, daha önce hiç bir partiye üyeliğinin dahi olmadığını anlatan Veli Kıyak, "Ak Parti'nin kuruluşundan beri partiye gönül vermiş biri olarak, aktif siyasete 2004 yılında başladım. Şehitkamil ilçe teşkilatında yerel seçim çalışmalarına katıldım" dedi.

İNANDIM VE GÜVENDİM

Bu dava kökeninden gelen bir ailenin ferdi olduğunu, siyaseti doğru lider ve doğru parti öncülüğünde yapmak istediği için Ak Parti'yi tercih ettiğini belirten Veli Kıyak, "dünyanın çok hızlı şekillendiği bu süreçte Ak Parti'nin ülkemizi ve milletimizi daha yükseklere çıkaracağına inandığım için, kurucu genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey'e olan özel ilgi ve hayranlığımdan dolayı, inanıp güvendiğim için Ak Parti'deyim" diye konuştu.

ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNDUM

2004 Yılında Ak Parti Şehitkamil ilçe teşkilatında yerel seçim çalışmaları ile başladığı siyasi hayatına 2006 yılında Ak Parti Gaziantep il yönetim kurulu üyeliğine seçilerek devam ettiğini belirten Veli Kıyak şunları söyledi:"3 Yıl bu görevimi yaptıktan sonra 2009 Yılındaki kongreyle yeni oluşan yönetime tekrar dahil olarak İl Yürütme Kurulu üyeliğine seçilerek il başkan yardımcısı oldum. 2015 yılına kadar Ak Parti İl Başkan Yardımcısı, İl Genel Sekreterliği görevini başarıyla sürdürdüm."

AK PARTİ'DE DEMOKRASİ, ORTAK AKIL VE İSTİŞARE VAR

Ak Parti'yi diğer partilerden ayıran en büyük özelliklerin, parti içi demokrasi, ortak akıl ve geniş tabanlı istişare olduğunu dile getiren Kıyak şöyle konuştu:"Ak Parti birleştirici, bütünleştirici ve uzlaştırıcı bir partidir. Halkın menfaatlerine uygun hizmet üretmektedir. Milletin değerlerini özümseyen, milletin dilini konuşan, samimi içten olması ve hep ekip ruhuyla çalışılması Ak Parti'yi diğer partilerden ayırıyor. Ak Parti 2002'den beri siyasi istikrarını hiç bozmadan devam ettiriyor.

Ak Parti, adı gibi Adalet ve Kalkınmayı aynı anda yapabilen bir parti. Sürekli dinamik tuttuğu parti teşkilatında aşk ve şevk hiç bitmiyor. Tarihine sahip çıkan, muhafazakar demokrat bir parti olması nedeniyle bu partideyim."

HALKIMIZIN REFAH DÜZEYİ ARTTI

Ak Parti'nin milletin sevgisi ve teveccühüyle kurulmuş ve devrim niteliğinde hizmetlere imza atmış bir parti olduğunu anlatan Kıyak, şunları dile getirdi:"Parti kuruldu kurulalı milletin kendisine duyduğu sevgi ve teveccühü her seçimde artırarak devam ettirmiştir. Ak Parti tüm fikir ve görüşlere saygı duyan bir partidir. Partimiz, Türkiye'de ekonomi, ulaştırma, eğitim, sağlık, enerji, adalet, tarım, şehircilik, sosyal politikalar ve birçok alanda 13 yılda devrim niteliğinde projeler gerçekleştirmiştir. Bu projelerin en önemlilerinden bir kaç tanesini sayacak olursak, Marmaray, 3. Köprü, 3. Havalimanı, Türkiye'nin demir ağlarla örülmesi, hızlı tren, Fatih Projesi, sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında toplanması, çiftçi ve hayvancılık destekleri, TOKİ'ler, ücretsiz kitap dağıtımı, kendi uydumuzu yapmamız, sağlıktan tüm vatandaşlarımızın 18 Yaşına kadar ücretsiz faydalanması, insansız hava aracı üretilmesi, savaş gemisi üretilmesi, milli helikopterimizin (Atak) üretilmesi, Türkiye'nin çok büyük bir kısmına doğalgazın gelmesi, duble yollar, paradan altı sıfırın atılması, enflasyonun tek haneli rakamlara düşmesi, ihracatta büyük artışların olması, olağanüstü halin kaldırılması, siyasi partilerin artık kapatılamayacak olması, çözüm sürecinin başlatılması, kadınlara pozitif ayrıcalık tanınması, engellilerimizin ailelerine maaş bağlanması, KÖYDES Projesiyle Cumhuriyet Tarihinin en büyük kırsal kalkınmasının başlatılması, kişi başına düşen milli gelirin 3 kat artarak 10 Bin doları aşmış olması. Ak Parti ile halkımızın refah düzeyi ve alım gücü artmıştır."

GAZİANTEP'İN İHRACATI ARTTI

Bir sanayi ve ticaret şehri olan Gaziantep'in son 13 Yılda Ak Parti hükümetlerinin uyguladığı ekonomik politikalar ile ihracatını artırdığını dile getiren Kıyak, "Gaziantep'in ihracatı 15 Kat artırarak 7 Milyar Dolara yaklaşmıştır. Gaziantep'e yapılan devlet yatırımı 13 yılda 15 Milyar TL'ye ulaşmıştır.

Gaziantep'te eğitim alanında derslik sayısı 2 katından daha fazla artarak 12800 olmuştur. 4 tane üniversitesi olan bir şehir haline gelmiştir. Sağlık alanında halkımızın sağlık hizmetlerini daha iyi alabilmesi için devlet ve özel hastanelerinin sayısı ve konforu artmıştır.

Ayrıca 2,2 Milyar TL'lik Şehir Hastanesi Projesi hayata geçmiştir. Tarihi dokuyu ön plana çıkararak Gaziantep tarihine ve kültürüne sahip çıkan bir turizm kenti olmuştur. Güvenin ve huzurun olduğu bu şehirde 5 Yıldızlı oteller peşpeşe hizmete açılmaktadır. Şehrimiz son yıllarda çok hızlı göç almasına rağmen kendi kendine yeten ve refah içerisinde yaşayan bir toplumdur. Ak Parti'den sonra Gaziantep Türkiye'de kıskanılan ve örnek alınan bir şehir olmuştur."

MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gaziantep Milletvekillerinin, şehrimizin kalkınması ve marka şehir olması için büyük katkı ve emeklerinin olduğunu belirten Kıyak, "Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

ULAŞIMDA SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Hızla büyüyen ve kalkınmanın olduğu bir şehirde ulaşım probleminin olmasının çok doğal olduğunu ifade eden Kıyak, "Belediye başkanlarımız koordineli çalışmaları sonucunda özellikle Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin hanım efendinin yaptığı projelerle bu sorun çözülmeye başlamıştır" dedi.

ANKARA'DA GAZİANTEP'İN SESİ OLACAĞIM

Aday olması ve seçilmesi halinde nasıl bir milletvekili olacağının da ipuçlarını veren Veli Kıyak, "Sürekli teşkilatımla ve halkımızla beraber iç içe olarak ulaşılabilir bir vekil olacağım. Ankara'da Gaziantep'in sesi ve kulağı olacağım. Sosyal ve ticari alanda edindiğim tecrübelerimi meclis çatısı altına taşıyarak Gaziantep'in ekonomi ve sanayide gelişmişliğine katkıda bulunacağım. Eğitim ve kültür alanlarında da marka şehir Gaziantep'e yakışan konuma getirebilmek için çalışacağım. Bu toprakların çocuğu olarak Gazi Şehrimizi her alanda marka şehir yapmayı boynumun borcu olarak görüyorum" diye konuştu.

TEMAYÜLDEN İYİ BİR SONUÇ ALACAĞIM

Temayülde teşkilata sonsuz güveni olduğunu belirten Kıyak, "Ak Parti'nin Ak kadrolarından gelen biri olarak temayül yoklamasında bizlere oy kullanacak dava arkadaşlarımın büyük bir kısmıyla el ele omuz omuza yıllarca beraber çalıştık. Teşkilatımla yaptığım istişare sonucu çıktığım bu yolda bana sonuna kadar destek olacaklarına inanıyorum. Neferi olduğum bu teşkilatın bir ferdi olduğum için 1 Mart 2015 temayül yoklamasında iyi bir sonuç alacağıma inanıyorum" dedi.

BU MECLİSTE OLMAM GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Siyasete başladığı Ak Partinin Ak kadrolarında uzun yıllar tecrübe edindiğini, Gaziantep siyasetinin yetiştirdiği çok büyük üstadlarla çalışma imkanı bulduğunun da altını çizen Kıyak, "Bu teşkilatın bir ferdi olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Cumhuriyetimizin 1920'deki ilk kurucu meclisi gibi; yeni Türkiye'nin yeni Anayasasınında yapılacağına inandığım ve başkanlık sistemine geçiş dönemi olarak düşündüğüm büyük Türkiye'yi 2023 hedeflerine götürecek olan 25.Dönem meclisi benim için büyük önem arzetmektedir. Bu mecliste olmam gerektiğini düşündüğüm için gençliğimin ve siyasi tecrübemin bana verdiği güçle, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Gaziantep'in vekili olmak için yola çıktım. Bu çıktığım yolda ALLAH yar ve yardımcım olsun" şeklinde konuştu.

VELİ KIYAK KİMDİR?

Gaziantep’te yaşayan ticaretle uğraşan dört çocuklu bir ailenin ilk çocuğu olarak 1974 yılında Gaziantep’te doğan Veli Kıyak, ilk, orta ve lise öğrenimlerimi Gaziantep’te tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Uludağ Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Fakültesi'nden iyi derece ile mezun olan Kıyak, iş hayatına babasının 1972 yılında kurmuş olduğu, aile şirketi olan Kıyak Yayıncılık Dağıtım San.Tic.Ltd.Şti.’ inde başladı. Veli Kıyak, şirket ortağı olarak iş hayatını sürdürüyor. 20 Temmuz 2001 yılında Pınar Kıyak ile evlenen Veli Kıyak 3 kız, 1 erkek olmak üzere 4 çocuk babası. Meral KINACILAR