Gaziantep İl Gıda ve Tarım Müdürlüğü görevinden alınan İbrahim Yılmaz’ın vedası, eşine ender rastlanan bir uğurlama töreniyle gerçekleşti. Mesai arkadaşlarından kendisine gösterdikleri imtinanın daha fazlasını yeni müdüre göstermelerini rica eden Yılmaz, "Memleket için ülke için daha fazla çalışın. Sizden bunu rica ediyorum. Bizim için idarecilik ek görevdir. Tercihle geldim. Bu bir bayrak yarışı. Diğer etabı benden sonra gelecek müdür koşacak. Kırgın ve üzgün değilim. Yüzünüzü kızartacak bir şey yapmadım. Alnım açık başım dik. Üzerinizde hakkım varsa helal ediyorum, sizde hakkınızı helal edin" diye konuştu.

KIRGIN DEĞİLİM

Büyükşehir’de Tarım Daire Başkanı olarak adı geçen ama resmiyet olarak şu anda Ankara Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'nde ziraat mühendisi olarak görevlendirilen İbrahim Yılmaz veda toplantısı düzenledi. Toplantıda İbrahim Yılmaz'ın yerine atanan Mehmet Karayılan da hazır bulundu. Önemli işlere imza attığını belirten Yılmaz, "Kırgın ve üzgün değilim. Yüzünüzü kızartacak bir şey yapmadım. Alnım açık başım dik" derken, veda töreninde konuşan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Kenan Seçkin ise, Başbakan'ın elinden ödül alan Türkiye'de tek müdür olan Yılmaz'a yapılanın şık olmadığını belirterek, "Onu daha üst bir göreve uğurlamak isterdik" dedi.

İLKLERİ YAPTIM

İbrahim Yılmaz, müdürlük yemekhanesinde basına 11 yılda yaptığı hizmetleri anlattı. Gaziantep’e ilkleri getirdiklerini ve yaptıklarını söyleyen İbrahim Yılmaz, " Damla Sulamayı getirdik. Gaziantep’e Güneş Enerjisiyle Sulamayı Getirdik. Gaziantep’e Silaj yapma kültürünü öğrettik. Anız yakma yerine balya yapmayı öğrettik. Gaziantep’i hiç bilmediği silaj ve balya makinesiyle tanıştırdık. Gaziantep’e sera kültürünü getirdik" dedi.

GAZİANTEP'İ GÜVENLİ HALE GETİRDİK

İbrahim Yılmaz 2003 Yılında göreve geldiğinde 312 personelle hizmet verirken 2014 yılında bu sayının 562'ye çıktığını söyledi. Yılmaz, Gıda denetim araçlarını ilk defa Gaziantep’te hizmete sunduklarını söyledi. Aşılamalarla Gaziantep’i güvenli bir hale getirdiklerini söyleyen Yılmaz, "Şap hastalığı 2000'li yıllarda yetiştiricilerin korkulu rüyası salgın hastalıktı. Yapılan 1,7 Milyon Doz Aşı ve Eğitim çalışmasıyla kontrol altına alınmıştır. Kuduz hastalığı 2000'li yıllarda yılda 25-30 vaka vardı, 2010'lu yıllarda yılda 1-2 vakaya düştü" dedi. İlk göreve başladığında Gaziantep'te hastalıktan Ari İşletme bulunmadığını dile getiren Yılmaz, "28 İşletme Toplam 20.000 Hayvan var" dedi. Yılmaz, İlgili Kurumlarla İşbirliği Yapılarak Gaziantep'e bir Organize Besi Bölgesi Kazandırıldığını, 2003'te İlimizde Balık Yetiştiriciliği tesisi bulunmadığını, 2014'te ise toplam 7.500, ton/yıl kapasiteli 10 adet Balık Yetiştiriciliği tesisinin faaliyette olduğunu belirtti.

SÜT SIĞIRCILIĞINDA ÇIĞIR AÇTIK

GAP Eylem Planı kapsamındaki illerde süt sığırcılığı yatırımlarının Desteklenmesi Projesi ile GAP illerinin tümünde tamamlanan proje sayısı 160 iken, Gaziantep’te proje sayısının 61 olduğunu belirten Yılmaz, "GAP Eylem Planı Süt Sığırcılığında projelerin tamamlanması ile Yıllık Üretilecek Süt Miktarı 75.000 Ton, Yıllık Üretilen Sütün Parasal Değer 90.000.000 TL, Yıllık Üretilecek Dana-Düve Sayısı 14.000 Adet, Yıllık Üretilecek Dana ve Düvelerin Parasal Değeri 90.000.000 TL, İstihdama Sağlanan Katkı 900 Kişi olacak. Yumurta üretimini 300.000 adetten 1.000.000 adete yükselttik" diye konuştu.

ARDI ARDINA BİRLİKLER KURDUK

1600 adet Arı Kovanı Dağıtımı, Arıotu Tohumu Dağıtımı Arı Yetiştiricileri Birliği Kurulduğunu belirten Yılmaz şunları söyledi:"Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği, Arı Yetiştiricileri Birliği’nin kuruluşunu sağladık. Gaziantep’e Damla Sulamayı getirdik. Basınçlı Sulamayı Yaygınlaştırdık. Gaziantep’e Güneş Enerjisiyle Sulamayı Getirdik. Fiğ Üretimini Sıfırdan 30.000 dekara çıkardık. Silajlık Mısır Üretimini 20.000 tondan 172.000 tona çıkardık. Gaziantep’e Silaj yapma kültürünü öğrettik. Anız yakma yerine balya yapmayı öğrettik. Gaziantep’i hiç bilmediği silaj ve balya makinesiyle tanıştırdık. Gaziantep’e sera kültürünü getirdik.Gaziantep’e Telli Sistem Bağcılığı getirdik. 240 da alanda Telli Sistem Bağ tesis ettik. Gaziantep’te Zeytin Ormanları Kurduk. Son on yılda zeytin alanını yüzde 100 arttırdık. 20 bin hektardan 40 bin hektara çıkarttık." Yılmaz, biberde aflatoksin sorununu çözdüklerini belirtti.

SEÇKİN: BAŞBAKAN'IN ELİNDEN ÖDÜL ALAN TEK MÜDÜR

Toplantının ardından bahçeye Yılmaz için veda töreni düzenlendi. Veda töreninde konuşan Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Kenan Seçkin, bu kadar hizmet yapan, başarılı çalışmalarıyla Başbakan'dan ödül alan tek il Müdürü olan İbrahim Yılmaz'a yapılanın haksızlık olduğunu söyledi. 'Gözlerim doldu, tüylerim diken diken oluyor' diyen Kenan Seçkin, "Ben öğretmenlik yaparken buraya geldim. Sayın Yılmaz, önce burada fiziki şartları iyileştirdi ardından da hep ilklere imza attı. Damlama sulama, hayvancılık işletmeleri, bitkisel mücadalede önemli çalışmalar yaptı. Başbakan'ın elinden ödül alan tek il müdürüydü. Akşam 7, 7.5'tan önce evine gitmezdi. Mesai gözetmeden çalışırdı" diye konuştu.

DAHA ÜST BİR GÖREVE GELMESİ GEREKİRKEN

'O her zaman yanımızda olacak. Ancak bu şekilde gidişi kanımıza dokunuyor' diyen Seçkin, "Kendisi Şube Müdürlüğü yaptı, İl Tarım Müdürlüğü yaptı. Türkiye'nin en başarılı müdürünü bu şekilde uğurlamamalıydık. Onu daha üst bir göreve uğurlamalıydık. Şık olmadı. Görevden alınacaksa nezaketen istediği bir görev olup olmadığının sorulması gerekirdi. Onu daha farklı uğurlamak isterdik. Ama mahkeme kadıya mülk kalmayacak. Kendisine hizmetleri için teşekkür ediyorum" dedi.

SESSİZ GEMİ

İl Tarım Müdürü İbrahim Yılmaz Yahya Kemal Beyatlı'nın Sessiz Gemi Şiiri'yle başladı. Yılmaz, " Artık demir almak günü gelmişse zamandan, Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan. Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol; Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol. Artık benim içinde demir alma zamanı geldi. Tarım İl Müdürlüğü binasından demir alıyorum. Kırgın ayrılmıyorum. Şanla şerefle hizmet etme şansım oldu" dedi.

GAYRİ AHLAKİ BİR TALEPTE BULUNAN OLMADI

Mesai arkadaşlarını her zaman yanında gördüğünü söyleyen Yılmaz, "Sizlere her zaman güvendim ve hiç yanılmadım. Ben hep sizin desteğinizi gördüm. İçinizden bana kötü söz söyleyen, yanlış yapan olmadı. Benden gayri ahlaki, gayri hukuki bir talepte bulunanda olmadı. Herkesten dostluk gördüm. Herşeyin bir sonu var. Dostuk bağımız devam ediyor, hayat devam ediyor" dedi.

YENİ MÜDÜR DÖNEMİNDE DAHA ÇOK ÇALIŞIN

Mesai arkadaşlarından kendisine gösterdikleri imtinanın daha fazlasını yeni müdüre göstermelerini rica eden Yılmaz, "Memleket için ülke için daha fazla çalışın. Sizden bunu rica ediyorum. Bizim için idarecilik ek görevdir. Tercihle geldim. Bu bir bayrak yarışı. Diğer etabı benden sonra gelecek müdür koşacak. Kırgın ve üzgün değilim. Yüzünüzü kızartacak bir şey yapmadım. Alnım açık başım dik. Üzerinizde hakkım varsa helal ediyorum, sizde hakkınızı helal edin" diye konuştu.

SOMA ŞEHİTLERİ İÇİN FATİHA OKUNDU

Müdür Yardımcısı Mehmet Karayılan da kısa konuşmasında orada bulunanlardan önce Soma'da ölen şehitler için birer Fatiha okumalarını istedi. Karayılan, İbrahim Yılmaz için, "Biz kendisinden razıydık, Allah'ta ondan razı olsun, yolu açık olsun. Bundan sonra daha hayırlı hizmetlerde bulunur inşallah" dedi. Yılmaz'a, personeller tarafından çiçek ve hediye takdim edildi. Yılmaz, yeni görevine hemen başlayacağını belirterek, bugün kentten ayrılacağını söyledi. Yılmaz, Büyükşehir'de göreve başlayacağı iddialarıyla ilgili de, "Ankara'daki görevime başlıyorum. Yarın ne olur bilemem" diye cevap verdi.

Meral KINACILAR