Gaziantep, Gaziantep olalıberi böyle trafik zulmü görmedi. Sabahın erken saatlerinden itibaren şehir kilitlendi. Ambülanslar yoğun trafik yüzünden yolda kaldı, kaldırımlara çıktı, ara sokaklarda çare aradı. Gün boyu devam eden Trafik kaosu, akşam saatlerinde zirveye tırmandı.Kent merkezi dahil, tüm kavşaklar kilitlendi. Araçlar 100 metrelik mesafeyi bile 10-15 dakikada geçebildi. Trafik polislerinin yetersiz kaldığı, ışıkların trafikteki yoğunluğu kaldıramadığı Gaziantep trafiğinde, sürücüler resmen isyanları oynadı.Sürücülerin trafikte uzun süreli beklemesi ve buna tepki olarak kornaları çalıp protesto ettiği Gaziantep’te, insanlar alternatif yollara başvurdular ama oraların da kilitlenmesi yüzünden perişan oldular. Bazı sürücülerin sorumsuzluğu yüzünden de kilitlenmenin uzun sürmesi, insanları çileden çıkarttı. Gazetemizi arayan çok sayıda vatandaş “Antep Antep olalı beri, böyle trafik zulmü görmedi. Nerede akıllı ve dinamik kavşaklar. Yazıklar olsun Gaziantep’i bu duruma getirenler”diyerek tepki gösterdiler.

VATANDAŞLAR ÇİLEDEN ÇIKTI

Akşam sessizliğine korna sesleri hakim olurken, trafik ekiplerinin müdahalesi de uzun kuyrukları önleyemedi. Bu arada küçük maddi hasarlı kazalar da yaşandı. Araç sürücüleri, trafik yoğunluğuna radikal çözümler bulunmasını isterken, "Artık kış geldi, çilemiz de başladı. En ufak yağmurda trafik kilitlenecektir. Evden işe, işten eve gitmek işkence haline geldi. Önümüzdeki araç ilerlemiyor, arkadaki araç sabırsız kornaya basıyor. İnsanların sinir sistemi harap oldu" dediler.

GÜZELBEY ZAMANINDA BİLE BÖYLE DEĞİLDİ

Dert yanan ve şikayet üstüne şikayet eden vatandaşlar “Asım Güzelbey zamanında bile böyle değildi. O zaman öfkelenip tepki gösteriyorduk ama, böylesine şahit olmadık. Bu şehir bitmiş artık. 1 kilometrelik yolu 1 saatte geçemedik. Gaziantep nasıl şehir oldu yazıklar olsun sebep olanlara”diye konuştular. Haber Merkezi