Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerine burnu kırılan başkan adayı ve çıkan kavgalar damga vurdu. Başkan adayı Mesut Koska'nın "aday listem kayboldu" ifadesini divana sunmasıyla başlayan tartışma, kavgaya dönüştü. Yumrukların konuştuğu salonda Koska'nın burnu kırıldı. Basın mensuplarının da saldırıya uğradığı kongrede Ünal Akdoğan 716 oy olarak başkanlığa seçilen isim oldu.

Olayı yargıya taşıyacağının altını çizen Koska, “Seçimin iptali için dava açacağım. Avukatım dilekçeyi hazırlıyor. YSK’ya da teslim edilecek. Güvenlik kameralarına baktığımızda kesinlikle göreceğiz ki, biz elimizde bir kutuyla içeriye giriş yapıyoruz. Ağır olduğu için divanın arkasındaki seçim sandığının yanına bıraktık. Misafirleri karşılamak üzere dışarı çıktığımızda oy pusulasının yerinde olmadığını gördük. Darp edenlerden davacıyım" dedi.

KOSKA ÇEKİLDİ, AKDOĞAN BAŞKAN

Olayların ardından Mesut Koska'nın adaylıktan çekildiği öğrenildi. Mevcut başkan Ünal Akdoğan ise seçim sonuçlarında 716 oy alarak tekrar başkanlığa seçildi.

BURNU KIRILDI

Mevcut başkan Ünal Akdoğan ile Mesut Koska'nın aday olduğu bin 550 üyeli Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlık seçimi Şato restorantta yapıldı. Divan başkanlığını Gaziantep Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu'nun yaptığı kongreye çok sayıda üye katıldı. Kongrede başkan adaylarının listelerinin divana sunulması istenirken gerginlik görüldü. Başkan adayı Mesut Koska, oy pusulalarının rakibinin taraftarlarınca çalındığını öne sürerek, listesini divana veremeyeceğini ve güvenlik kameralarındaki görüntülerin incelenmesini istediğini söyledi. Bu iddia üzerine başlayan tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü. Arbede sırasında başkan adayı Koska, tekme- tokat dövüldü. Çıkan arbededen burnuna darbe alan Koska, 25 Aralık Devlet Hastanesine kaldırılırken, iki grup arasında tartışma bir süre daha devam etti.

BASIN MENSUPLARI DA NASİPLENDİ

Yapılan müdahalenin ardından taburcu edilen Koska, seçim pusulalarının çalındığını iddia etti. Seçime itirazda bulunacaklarını ifade eden Koska, "Bunlar 2014 Türkiye'sine yakışmıyor ama oluyor. İnşallah herkes demokrasiyi bir şekilde öğrenecek. Seçimin iptali için dava açacağım" diye konuştu. Gaziantep’te Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde mevcut Başkan Ünal Akdoğan’ı desteklemeye gelenler, Mesut Koska’yı salon dışında tekme tokat döverek hastanelik etti. Öte yandan, salonda olayları görüntülemeye çalışan gazetecilerin çekim yapmasına da izin vermeyen Akdoğan taraftarları, gazetecilere de sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu. Yaşananlar sonrasında olay yerine çok sayıda polis sevk edilirken; geniş güvenlik önlemleri alındı.

SALDIRIYI ANLATTI

Tedavisi sonrası kendine gelen Koska, zorda olsa uğradığı saldırıyı anlattı. Koska, “Genel Kurul’da adaydım. Içeriye oy pusulalarıyla birlikte giriş yaptık. Güvenlik kamerası tarafından tekrar izlendiğinde de görülecektir. Arkadaşım, onu genel kurul salonunun arka tarafına bırakmıştı. Sonradan oy pusulalarımız çalınmıştır. Divana oy pusulalarının bulunması için müdahalede bulunurken, kollarımdan tutup beni dışarı doğru çıkarttılar. Daha sonra da darp ettiler. 2014 Türkiye’sine yakışmıyor ama oluyor. Inşallah herkes demokrasiyi bir şekilde öğrenecek.” diye konuştu.

YARGIYA TAŞIYACAĞIM

Olayı yargıya taşıyacağının altını çizen Koska, “Seçimin iptali için dava açacağım. Avukatım dilekçeyi hazırlıyor. YSK’ya da teslim edilecek. Güvenlik kameralarına baktığımızda kesinlikle göreceğiz ki, biz elimizde bir kutuyla içeriye giriş yapıyoruz. Ağır olduğu için divanın arkasındaki seçim sandığının yanına bıraktık. Misafirleri karşılamak üzere dışarı çıktığımızda oy pusulasının yerinde olmadığını gördük. Darp edenlerden davacıyım” şeklinde konuştu. BORA TOKTAŞ

AKDOĞAN'IN LİSTESİ

YÖNETİM ASİL

Salman Çelikadam, Ökkaş Bal, Mustafa Bekçioğulları, Mehmet Yenidoğan, Gökçen Çolak, Cuma Akbayram, Bülent Okkan ve İsmail Kurt

DENETİM KURULU

Cuma Ali Göv, Mehmet Erdoğan, Adnan Aslanoğlu