Gaziantepspor Basın Sözcüsü Kübra Kabaali, Fenerbahçe maçında protokol tribününde yaşanan olayların son derece düşündürücü olduğunu söyleyerek "Ben Ruanda Büyükelçisini maça davet ediyorum, gençlik spor il müdürü bilet veremeyeceğini söylüyor ama maça gittiğimde protokol tribününde oturmaması gerekenler, hemde Fenerbahçe forması giyenler cirit atıyor. Üstelik orada abartılı gol sevinci yaparak insanlar tahrik ediliyor. Sonra milletvekilimiz buna tepki gösterince suçlu oluyor. Böyle mantık olmaz"dedi. Kabaali, aynı durumun Fenerbahçe stadında yapılması halinde Gaziantepspor forması giyen bir taraftarının başına neler gelebileceğini düşünmek bile istemediğini ifade etti.

KURALLAR NİYE UYGULANMADI

Kübra Kabaali, gazetemize yaptığı özel açıklamada şunları dile getirdi: "Fenerbahçe ile oynadığımız maç taraftarlara yasak ama 12 yaşın altında ki çocuklar ile bayanlara serbestti. Yalnız bu kriterlere uymayanlara maalesef müsaade edildi. Fenerbahçe forması giyen birisi nasıl olurda protokol tribününe elini kolunu sallayarak giriyor ona anlam veremedim. Bilindiği gibi protokol tribünün sorumluluğu tamamen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait. Bizim kulübümüzle hiçbir ilgisi yok. Bu maça Ruanda büyükelçisini davet etmek istediğim söyleyerek müdürlükten bilet talebinde bulundum. Ama bana bilet veremeyeceklerini söylediler. Ben Gaziantepspor kulübü olarak büyükelçi adına protokol tribününe resmi sıfatı bulunan Ruanda ülkesinin Büyükelçisi için bilet alamıyorum, ama ne hikmetse Fenerbahçe forması giyenler ve sıfatlarını bilmediklerimiz tribüne girebiliyor..Üstelik gol sevincini yüksek bir sesle yaşayabiliyor. Buna tepki veren Gaziantep milletvekili ise suçlu muamelesi görüyor, böyle mantık olamaz.

KAHRAMANLIK YAPMIŞ GİBİ SOYUNMA ODASINDA FORMA HEDİYE ETTİLER

Fenerbahçe kulübü ise bu çocuğu sanki kahramanlık yapmış gibi soyunma odası koridorlarına indiriyor ve forma hediye ediyor. Fenerbahçe her zaman mağdur edebiyatı yapıyor, ne yazık ki bu kulüp en ufak bir olayda mağdur edebiyatını çok iyi yapabiliyor. Sevincini abartan ve milletvekilinin haklı tepkisi karşısında kahraman ilan edilen bu çocuktan medet umar hale geliyorlar. Ben bu tür yaklaşımları zavallıca bir yaklaşım olarak görüyorum. Aslında bu olayda mağdur olan taraf Gaziantepspor’dur ve kulübümüzü bu şekilde kullanmaya çalışıyorlar. Lütfen Gaziantepspor’u bu tür konularda kullanmasınlar.

VALİ BEY DİKKATLİ OLMALIYDIGeçmiş yıllarda yine Kamil Ocak Stadyumunda oynanan Gaziantepspor – Fenerbahçe maçında Gaziantepspor’un attığı golün ardından dönemin valisi Sayın Süleyman Kamçı sevincini belli etmiş bu olayın arkasından Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, “Sen devletin memurusun, böyle sevinemezsin” diyerek Sayın valiyi susturmuştur. Şimdi orada koca bir vali mağdur edilirken Fenerbahçe hangi konumda oluyor bunu da sorgulayalım. Bu yaklaşım birbirine benzer davranışlardır kaldı ki vali bey Gaziantep’in valisidir ve sevincini de haklı olarak belli etmemesi gerekirdi. Fenerbahçe kulübünün en ufak olaylardan medet umması ve kendisine mağdur gösterme politikasından vazgeçmelidir.