Gaziantep’te uçağa yetişmek isteyen Alman turist ve Türk arkadaşı, aşırı hız nedeniyle meydana gelen kazada hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, Şahinbey ilçesinde Mavikent kavşağından Bağlarbaşı istikametine giden Özkan Barış (26) idaresindeki 27 VG 537 plakalı otomobil, aşırı hız dolayısıyla virajı alamayarak yolun ortasındaki bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle metal bariyerlerin aracın tavanını biçtiği kazada, araç sürücüsü Özkan Barış ve yanında bulunan Alman uyruklu kız arkadaşı Lisa Marie Reichardt (24) olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza sonrası yoldan geçenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin hurdaya dönen araçtan çıkardığı Barış ve Reichardt’a ait cesetler, Gaziantep Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Almanya’dan 15 gün önce birlikte geldikleri öğrenilen Barış ve Reichardt'ın, bugün sabah erken saatlerinde kalkacak olan uçağa yetişmek istedikleri, uçuş öncesi ise Karataş Mahallesindeki bir akrabalarıyla vedalaşmaya gittiği öğrenildi. Türk ve Alman vatandaşlığı bulunduğu belirtilen Özkan Barış’ın, babasına ait otomobil ile Alman uyruklu kız arkadaşı Lisa Marie Reichardt’ı, Gaziantep Havalimanına bırakacağı kaydedildi.