Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk milli takım arasının kendileri için dezavantaj olduğunu belirterek, “Tabi ki böyle hatalar ve mağlubiyetler olacak. Oyuncularıma çok güveniyorum bu hafta toparlanıp daha iyisini yapabiliriz. Kendi sahamızda oynayacağımız maçta Konya mağlubiyetini telafi edeceğiz” dedi.

Milli maçlar öncesi oynadıkları dört haftanın kendileri açısından oldukça iyi geçtiğini söyleyen Gaziantepspor teknik direktörü Okan Buruk, “Milli takım arası bizim için dezavantaj oldu. Tempo ve ritmimizi yakalamıştık bu anlamda bizi konsantrasyondan uzaklaştırdı. Konya’ya giderken kazanmayı düşünüyorduk ama özellikle topa sahip olmada büyük sıkıntı yaşadık.

KONYA’NIN ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTU

Maçın genelinde top bizdeyken, telaş yaptık, acele ettik, gereksiz kayıplar yaptık. Aslında rakibin bize karşı çok büyük üstünlüğü yoktu, doğru düzgün pozisyonda vermedik. Daha sonra yaptığımız küçük hatalarla pozisyon verdik.

MAÇI ÇEVİREMEDİK

Devre arasında uyarılar yapmamıza rağmen ikinci yarıya da durgun başladık. Yine kişisel hatalar sonrası golü yedik ve golden sonra da rakibe güven geldi. Tabi ki kendi sahasında seyircisiyle daha iyi oynamaya çalıştı. Biz hamleler yaptık golü de bulabilirdik ama 2-0 olunca çevirmek zorlaşıyor. Yine pozisyonlarımız oldu ama maçı çeviremedik.

GALATASARAY’IN DURUMU BİZİ İLGİLENDİRMİYOR

Hafta sonu karşılaşacakları Galatasaray’ın inişli çıkışlı bir grafik sergilediğini ifade eden Buruk, “Ligde iyi durumda gözüküyordu ama son hafta kaybettiği maç Avrupa kupalarında zaten kötü gidiyor tek umutları lig oldu. Hafta içi maç oynayıp bize gelecekler. İnişli çıkışlı bir takım ne yapacağı belli olmuyor, moral bozuklukları var ama bazen kötü giden takımda futbolcular ekstra motive olabiliyorlar. Açıkçası bizi Galatasaray’ın durumu çok fazla ilgilendirmiyor. Biz en iyisini yapıp hak ettiğimiz ve sahaya verdiğimiz performansla kazanmak istiyoruz. Kendi sahamızda taraftarlarımızda yanımızda olacaktır, favori olan taraf biz olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.