Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan, okul müdürlerinin okul aile birliklerini kullanarak, öğrenci servislerinden bağış adı altında adeta haraç aldıklarını, bu uygulamadan dolayı servisçiler arasında düşmanlığın her geçen gün daha da arttığını söyledi. Vali Yardımcısı başkanlığında bir komisyon kurulup, havuz sistemine geçilmesinin şart olduğunu söyleyen Özcan, "Bu sayede hem zamandan ve yakıttan tasarruf edilir, hem de trafik rahatlar. Şu andaki sistemle her servisci aynı mahalleyi dolaşıyor" dedi.

KOLTUK BAŞI 30 TL ALIYORLAR

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da bir okulda servisciler arasında taşlı sopalı kavga yaşandığını; öğrencilerin gözü önünde okulda kan aktığını söyleyen Özcan, "Her gün öğrenci servislerinin okullardaki kavgasını önlemek için çalışıyoruz. İlla birinin ölmesi mi gerekiyor? Öğrenci servislerinde çıkan fiyat 110 TL. Ancak esnafımızdan koltuk başı 30 TL alıyorlar. Fiyat 70-80'e geliyor. Bu durum okul müdürlerinin suçu” dedi.

KRİTERLERE UYAN ÇOK AZ

Yasa gereği taşıma yapan firmanın okulun öğrenci sayısının üçte biri kadar koltuğu olması gerektiğini, bu şartlara Gaziantep'teki 70 firmadan ancak 5'inin uyabileceğini belirten Özcan, ”600 kişilik okulda taşıma yapması için öğrenci servisinin 200 koltuğu olması gerekiyor. Bu da 14 araca tekabül eder. Milli eğitim özel aile birlikleri ile yapılan sözleşmeyi istesinler, incelesinler acaba kaçı buna uygun?” dedi.

MİLLETVEKİLLERİNDEN UMUDUMU KESTİM

Gaziantep Milletvekillerinin yerel gündemi takip etmediklerini, telefon açıp, mail atmasına rağmen kendisine hiçbirinin dönmediğini belirten Özcan, "Defalarca aramama rağmen siyasetçilerimiz duyarsız kaldı. Artık eğitim yuvalarında kan akıyor. Milletvekillerimizden umudumu kestim. Milletvekilleri ne iş yapar? Bir sıkıntımız olduğu zaman ulaşamıyoruz. İnsan Gaziantep'te neler oluyor diye ilgilenmez mi? Seçim zamanı esnafı ziyaret et, sonra yüzlerine bakma. Her siyasi görüşten üyemiz var. 3 bin 400 esnafımızın problemi var, neredeler? Ak Partili bir meclis üyesi aradı. Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Osman Toprak'a ise özellikle teşekkür ediyorum. Her sorunumuzda yanımızdalar. Servis saatleriyle ilgili bir sıkıntı vardı, Osman Toprak anında çözdü. ”diye konuştu.

BİZDE İNDİRİM YAPARIZ

Sorunun Vali Yardımcısı başkanlığında, büyükşehirden, milli eğitimden ve odadan birinin olacağı bir komisyonla çözüleceğini ifade eden Özcan, "Milli eğitim yetkisinin olmadığını söylüyor. Milli eğitim ile görüşmelerimiz sonuç vermiyor, sesimizi duyan yok. BİMER'e yazdık, savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Birkaç okul müdürü ile ilgili suç duyurusunda bulunduk. Valimiz soruşturma talimatı verdi. Böyle bir komisyon kurulup, havuz sistemine geçilirse ortada sorun diye bir şey kalmaz. Bizde indirim yaparız. Bu işi Ankara, Adana çözmüş. Komisyon kurulacak, Valilik veya milli eğitim ile protokol imzalanacak" dedi.

HARAÇ SONA ERER

Havuz sistemine geçilmesiyle hem yakıt ve zamandan tasarruf sağlanacağını ayrıca trafiğin de rahatlayacağını belirten Özcan, "Servisci arkadaşlar mahalle mahalle, sokak sokak gezmeyecek. Havuz sistemine geçilirse güzergah sistemi yaparız. Antep'i 20'ye böleriz. Şu anda her servisci aynı mahalleyi dolaşıyor. Haraç ortadan kalkar, herkes adil bir şekilde para kazanır" dedi. Meral KINACILAR