Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi, Palmiye Otel’de düzenlenen toplantıda Gaziantep Milletvekili adaylarını tanıttı. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici başta olmak üzere, milletvekili adayları İhsan Kaya, Eyyüp Kılıç, Ayşe Demirçubuk, Ahmet Anar, Atilla Akbulut, İlyas Göbelek, Mehmet Hayri Gören, Abdullah Öztürk, Ahmet Necati Ülker, Atilla Gökçek, Şıhmüslüm Yıldırım ve Mehmet Gökçek ile çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici yasamanın bağımsızlığını arzuladıklarını ancak yüzde 10 seçim barajının demokratik olmadığını savunarak, “seçim sistemi darbe anayasasıdır. Maalesef bu seçim sistemi tam demokratik seçim sistemi değil. Anayasanın 68. maddesi çok açık siyasi partiler hakça ve yeterli miktarda yardım yapılacakken 530 milyon lira seçim yardımının üçte ikisinin sadece 3 partiye seçim yardımı olarak verilmesi adaletsizliği gözler önüne seriyor. “ şeklinde konuştu.

Böyle Ekonomi olmaz

Kurdukları ittifak ile seçimlerde barajı aşacaklarına inandığını ifade eden SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ise Türkiye ekonomisinin tüketmeye dayalı olduğunu ve insanların borçlanarak yaşadığını söyledi. Kendilerinin ittifak olarak ağır sanayiye ve yüksek teknolojiye dayanan bir ekonomi oluşturacaklarını ifade eden Kamalak, “Türk ekonomisi şimdi üretiyor mu? Hayır, tüketiyor. Patatesi bile dışarıdan almaya başladık. Milli ittifak olarak böyle ekonomi olmaz diyoruz. Türkiye ürettiğinden fazlasını tüketiyor. Dış borç 650 milyar doları aşmıştır. Borçlu olmayan kimse kalmadı. Türkiye kazandığından daha fazlasını harcıyor. Bu böyle gidemez ve bunun için üreten ekonomi diyoruz” dedi.

''Caiz mi?''

Mustafa Kamalak CHP’ye yönelik eleştirilerde bulundu. Kamalak, “CHP Genel Başkanı diyor ki biz asgari ücreti en az bin 500 lira yapacağız. Biz onu yıllardan beri söylüyoruz. Ölçü belli. Açlık sınırının altında bir asgari ücret tespit edilemez, bunu söylüyoruz. Öbür taraftan diyoruz ki bugün 600-700 liraya geçinmeye çalışan emeklilerimiz var. Allah aşkına bir sosyal hukuk devletinde, ömrünü bu millete hizmet ile geçirmiş olan emeklilere 600-700 lirayı reva görmek caiz midir? Bunun hukuk devletiyle, vicdanla, adaletle, insanlıkla bağdaşan bir tarafı var mı? Misal çift maaş, ikramiye, diyor CHP. Biz yıllardan beri ne diyoruz? Yaşanabilir bir Türkiye, yeniden bir Türkiye ve yeni bir dünya. Gazetelere bakıyorum, son sayfada tam boy CHP ilan veriyor. Tanıtım reklamı yapıyor. Biz ‘yaşanabilir Türkiye’ diyoruz 40 yıldan bu yana. O ‘yaşanacak Türkiye’ demiş.’ diye konuştu.

Şükrü Bozan, Mehmet Bozan, ve Ramazan Bozan Palmiye Otel Yönetim Kurulu Adına Mustafa Destici ve Mustafa Kamalak’a gümüş kaplı Kuran hediye etti. HABER MERKEZİ