Gaziantep'te 75 yaşındaki Adil Çelikel, Asri Mezarlıkta satın aldığı aile mezarlığının başka bir aileye satılmasının şokunu yaşıyor. Büyükşehir, Valilik, BİMER başta olmak üzere çalmadık kapı bırakmayan Adil Çelikel, sonuç alamayınca hakkını yargıda aramaya hazırlanıyor.

GÖZLERİME İNANAMADIM

Gaziantep Asri Mezarlık'tan 1975 yılında iki parsel satın aldığını ve aile mezarlığı yaptığını, anne babasını kaybedince bir parsele onların gömüldüğünü anlatan Adil Çelikel, "2011 yılında bir bayramda anne babamın mezarını ziyarete gittiğimde gözlerime inanamadım. Anne babamın bulunduğu parselin yanındaki boş alana cenaze gömmüşler. 1975 yılında almış olduğum 4951 nolu aile mezarlığımıza Pero Demir, Eşref Demir ve Fikri Demir adlı 3 cenaze gömülmüş" dedi.

BOŞALTIP TESLİM EDECEĞİZ DEDİLER

Hemen mezarlık müdürlüğüne gittiğini ve durumu anlattığını, mezarlık müdürünün böyle bir şeyin olmayacağını söylediğini belirten Çelikel, "Mezarlık müdürü sen yanlış bakmışsındır dedi. Ben elimde tapum var dedim. Ve yanıma bir görevli vererek aile mezarlığına birlikte gitmemizi istedi. Gidip baktığımızda benim doğru söylediğim anlaşıldı. Aile Mezarlığı defteri açıldı. Evet yanlışlık olmuş, bu yanlışlığı düzeltelim dediler. Mezarlığı boşaltıp teslim edeceklerini söylediler. Bu olay 2011 yılında oldu. Çeşitli mazeretler göstererek beni oyaladılar" dedi.

TAPU BENDE

Noter vasıtasıyla ihtirname çektiğini, cevap alamadığını, BİMER vasıtasıyla başvuru yaptığını, yine cevap alamadığını söyleyen Çelikel, "Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, Valilik ve ardından BİMER'e başvurdum. Mezarlığın tapusu ve diyanet işlerinin yazısını gösterdiğim halde bir olumlu cevap alamadım. Aile mezarlığımın boşaltılarak bana verilmesini istiyorum. Benim aldığım her parsel 8 kişilikti. O zaman en büyük parselleri satın almıştım" dedi.

O günden bu yana çalmadık kapı bırakmadığını, belediyeye taban döşediğini, fakat hala bir düzeltme olmadığını belirten Çelikel, son çare olarak yargıya gideceğini söyledi. Çelikel, "Bugün düzelir, yarın düzelir, diye bekledim ancak sabrım kalmadı" dedi. Meral KINACILAR

***