Dubai’de gerçekleştirilen ve Dünyanın en büyük ikinci gıda fuarı olarak kabul edilen GULFOOD 2014 Gıda Fuarına katılan Gaziantep Ticaret Borsası, birçok ülkenin ticaret odası ve borsa yöneticileriyle bir araya geldi.

GTB Meclis Başkanı Selami Memiş ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında Dubai’ye giden GTB heyeti, fuara katılan Gaziantep’li firma stantlarını da ziyaret ederek yapılan çalışmalar ve görüşmeler hakkında bilgiler aldı.

SUNUM YAPTILAR

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, uluslararası fuarların birçok açıdan Türkiye için önem taşıdığını ve markalaşma bilincinin arttırılmasında bu fuarların önemli rolü olduğunu belirterek: “Her yıl olduğu gibi bu yılda Dubai’ye Gaziantep’ten birçok firma katılmış olup GTB heyeti olarak bizlerde burada diğer ülkelerin ticaret odası ve borsa temsilcileriyle bir araya geldik. Dubai Ticaret Odası tarafından borsa üyelerimize bir sunum yapılarak Dubai’ye yapılacak olan ihracatla ilgili ihracatçıların karşılaşacakları sistemler ve yöntemlerle ilgili bilgilendirme yapıldı. Diğer ülkelerin heyetleriyle önümüzdeki dönemlerde yapılacak olan işbirliği çalışmalarıyla ilgili görüşmeler yaptık. Fuarlar sadece ürünlerin ve markaların tanıtımı için değil aynı zamanda dünya pazarlarında ülkemizin de aktif rol üstlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Üretici firmalarımızda son dönemlerde uluslararası fuarlara katılım oranı ciddi oranda artmıştır. Elbette bu bilincin gelişmesi ihracatımızı da önemli oranda arttıracaktır” dedi. HABER MERKEZİ