GAZİANTEP’te, şehir içi yolcu taşımacılığı yapan bir grup minibüsçü, kendilerine yeni aldırılan minibüslerinin borçlarını ödeyemediklerini öne sürerek kontak kapatma eylemi yaptı.

Gaziantep'te Yavuzlar Mahallesi ile İbrahimli Mahallesi arasında yolcu taşımacılığı yapan 40 minibüs sürücüsü, akşam saatlerinde Emek Mahallesi'nde toplanarak kontak kapattı. 2 yıl önce belediyeden gelen talep doğrultusunda minibüslerini yenilediklerini ancak belediyenin de yeni araçlar alarak yolcu taşımaya başlamasıyla yolcu kapasitesinde düşüş olduğunu öne süren şoförler, "Karın tokluğuna çalışıyoruz. Bankalara olan borçlarımızı ödeyemez hale geldik. Borçlarımızı ödeyemediğimiz için bankalar minibüslerimize el koyacak. Biran önce bu sorunumuzun giderilmesini istiyoruz" diye sıkıntılarını dile getirdiler.
Belediye tarafından mağdur edildiğini söyleyen ve Büyükşehir Belediyesi'ne gitmek isteyen minibüs şoförleri polis tarafından engellendi. Bu sırada minibüsünü yakmaya çalışan bir şoför ise arkadaşları tarafından sakinleştirildi. DHA