Royal Halı Gaziantep Genel Menajeri Boray Dai, koç Jurij Zdovc ve kaptan Erden Eryüz'ün diskalifiye olduğu Pınar Karşıyaka maçından sonra yaptığı açıklamada, "Olayların bu noktaya nasıl geldiği iyi algılanmalıdır." dedi.

STANDART KAVRAMI KALDIRILDI

3 yıldır TBL'de oynadıklarını ve bu süre içinde ikinci anonsu gerektirecek tribün tepkisine şahit olunmadığını belirten Dai, "Sahada kötü söz söyleyenler diskalifiye edilebilirler, seyirciler küfür ediyorsa anons yapılır. Ama Zdovc gibi bir centilmenin, Erden Eryüz gibi ağırbaşlı bir oyuncunun ve tribünlerdeki ailelerin kötü söz sarf etmesine neyin neden olduğu iyi anlaşılmalıdır. Biz bugün İzmir'de Pınar Karşıyaka'nın sahasında oynasak bu kadar aleyhimize yönetilmezdi. İki aynı pozisyon arasında 30 saniye geçmemişken iki sahada farklı düdük çalınması ve buna benzer kararlar karşılaşmada hakem yönetimi açısından standart kavramını tamamen ortadan kaldırdı." dedi.

CENTİLMENLİĞİMİZDEN ÖDÜN VERMEDİK

Dai diğer bütün takımlar gibi antrenman yaptıklarını, ikna ederek sponsor bulduklarını, kente basketbolu sevdirdiklerini belirtti ve "Bugüne kadar sakatlıkları bahane etmeden, centilmenliğimizden ödün vermeden oynadık. Yenilgileri anlayabiliriz ama haksızlığa uğrama hissini yaşadığımızda bunu kendimize anlatmamız zor. Bugün futbolda Gaziantepspor-Galatasaray maçı varken biz 4 bin seyirciyi salona getirebiliyorsak, bu çabalarımıza engel konmamasını bekliyoruz. Umarız ne biz, ne diğer takımlar bir maçtan sonra bu kadar haksızlığa uğradığı hissini yaşamaz." diye konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU