Eğitim camiasında bonus hoca olarak bilinen eğitimci yazar, televizyoncu Süleyman Beledioğlu Gaziantep Üniversite Dersanesi'nin misafiri oldu… Öğrencilere LYS sınavı öncesi konferans veren Beledioğlu, öğrencilere neler yapılması gerektiği konusunda önemli bilgiler aktardı. Kalyon Kavşağı'ndaki Üniversite dershanesinde velilerle buluşan Bonus Hoca Süleyman Beledioğlu öğrencilerin ve velilerin sınav döneminde en çok yakındıkları stresin aslında korkulacak bir durum olmadığını belirterek iyi değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

STRESİ KONTROL ALTINDA TUTUN

Beledioğlu, "stresin kontrol altında tutulması halinde Sınav stresi her zaman için olumlu stres kategorisindedir. Yani sınav stresi anında bünyemiz dopamin ve noradrenalin salgılar. Öğrencinin dikkatini artırır, konsantrasyonunu artırır zihinsel keskinliğini, hesaplama gücünü artırır. İnsan zihni çalışmaya başladığı anda, yani çocuk soruyu okuduğu anda bünyemiz adrenalin salgılar. Ve bu adrenalin bizim stresli olmamızı sağlar" dedi.

STRESİ OLUMLUYA ÇEVİRİN

"Ben hem soruyu okuyacağım hem de stres olmayacağım demek boş bir beklentidir" diyen Bonus hoca, "Yani sınava giren soruyu okuyan herkes istese de istemese de bünye orada bir stres yapar. Sınav stresi sınırlı zamanda olumsuz bir strestir. Tabi olumsuz bir stres vardır, bunu inkar etmiyoruz. Ama sınav stresi sınavdan bir gün önce olumsuz stres seviyesine yükselir, sınav sabahı olumsuz stres seviyesindedir. Ancak sınav başladıktan 6 dakika sonra çocuk soruları çözmeye başladıktan sonra olumlu stres seviyesine gelmektedir” diye konuştu.