Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye için PKK, PYD, YPG, DHKP-C ve DAİŞ’in hiçbir farkı olmadığını, bu terör örgütlerinin herhangi birisinin eylemine sessiz kalıp, diğerinin eylemine sesini yükselten kim varsa, o terör örgütünün safında olduğunu söyledi. Erdoğan, "Halbuki DEAŞ’ın Suruç’ta patlattığı bomba ile PKK’nın Gaziantep’te bomba arasında ne fark var. DEAŞ’ın bombaları ile ölenler insan da, PKK’nın bombaları ile roketleri ile silahları ile ölenler insan değil mi? Böyle bir yaklaşım insani değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankırı'da inşa edilen Sumitomo Rubber fabrikasının açılış törenine katıldı. Erdoğan, yaptığı konuşmada, terör örgütlerinin herhangi birisinin eylemine duyarsız kalıp sadece diğerinin eylemi karşısında sesini yükseltenlerin o terör örgütünün safında olduğunu söyledi. Neden Güneydoğu’ya yatırım gitmediğini soran Erdoğan, yapılan fabrikaların yakıldığını, bombalandığını, termik santrallerin kullanılamaz hale getirildiğini söyleyerek, bunun hesabını bölge insanının sorması gerektiğini belirtti.

GÖRMEZDEN GELENLER VAR

Türkiye için PKK ve onun uzantıları olan PYD, YPG terör örgütlerinin, DHKP-C’nin DEAŞ’ın hiçbir farkı olmadığını belirten Erdoğan, bu örgütlerin hepsinin Türkiye’nin varlığına ve geleceğine kast eden terör örgütleri olduğunu kaydederek, “Bu terör örgütlerinin herhangi birisinin eylemine duyarsız kalıp, sadece diğerinin eylemi karşısında sesini yükselten kim varsa o terörün, terör örgütlerinin safında demektir. ‘Benim teröristim iyi, senin teröristin kötü’ anlayışı en az terörün kendisi kadar tehlikelidir. Ülkemizde PKK terörünü, PKK’nın şehit ettiği güvenlik kuvvetlerimizi, katlettiği insanlarımızı görmezden gelen bir kesim var. Bunlar, PKK’yı ve örgütün güdümündeki diğer yapıları, onların mensuplarını parlatmak için adeta kırk takla atıyorlar. Aynı şekilde DHKP-C’nin eylemlerini, örgütün faaliyetlerini adeta sempati ile karşılayanlar olduğunu görüyoruz. Halbuki DEAŞ’ın Suruç’ta patlattığı bomba ile PKK’nın Gaziantep’te bomba arasında ne fark var. DEAŞ’ın bombaları ile ölenler insan da, PKK’nın bombaları ile roketleri ile silahları ile ölenler insan değil mi? Böyle bir yaklaşım insani değildir” dedi. İHA