Diyarbakır'da geçen cuma günü HDP'nin düzenlediği mitingde 3 kişinin ölümü, 100'den fazla kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırıyla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Miting alanında iki bombayı da patlattığı ileri sürülen şüpheli güvenlik güçlerince tespit edildi ve olaydan sonda kaçtığı Gaziantep'te yakalandı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, HDP mitinginde meydana gelen iki patlamanın faili olduğu değerlendirilen bir kişinin Gaziantep'te gözaltına alındığını söyledi.

Aksoy, Yenişehir ilçesindeki Ali Emiri Ortaokulunda eşi Hülya Aksoy ile oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin Diyarbakır'daki patlamaya ilişkin sorularını yanıtladı.

Soruşturmanın, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde sürdürüldüğünü belirten Aksoy, "Olayın faili olabilecek bir kişi gözaltına alındı. Şahıs,Gaziantep'te yakalandı, Diyarbakır'a getirildi" dedi.

Aksoy, Diyarbakır'da seçimin huzur ve güven ortamında geçtiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Diyarbakır'da şu ana kadar bir olumsuzluk yaşamadık. Temennimiz, olumsuzluk ortamı oluşmadan seçimin tamamlanmasıdır. Halkımızı oy vermeye ve demokratik haklarını kullanmaya davet ediyoruz. Temennimiz, sandıktan çıkan iradenin halk tarafından da saygıyla karşılanmasıdır. O konuda halkımızı, hem sevinci abartmamaya hem de üzüntüyü farklı bir noktaya taşımamaya davet ediyorum."