Gaziantep'te canlı bomba olduğu ve tedbirli olunması konusundaki uyarılar, şehirde oldukça etkili oldu. Vatandaşlar duyarlı davranırken, bu arada şüphelendikleri her paket, kişi ve çanta gibi bir yere bırakılan herşey için polisi haberdar etti. Böylece sadece cumartesi günü 3 ayrı olay yaşandı.

Birinci olay, Emniyet Müdürlüğü önüne bırakılan şüpheli çanta ile gerçekleşti. Bu paket polisi harekete geçirdi. K.Irak ve IŞİD operasyonu sonrasında terör örgütlerinin yapacağı olası saldırıya karşı teyakkuza geçen polis ekipleri, gelen ihbar üzerine çantanın bırakıldığı Muammer Aksoy Bulvarı trafiğe kapatarak güvenlik şeridi çekti. Tramvay seferleri de geçici süre durduruldu.

İkinci olay ise eski hükümet konağı cvarında bir kadının şüpheli halleri vatandaşı tedirgin etti ve polise haber edildi. Üçüncü ola ise havaalanında gerçekleşti ve bırakılan paket sonrası, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Daha sonra paket patlatıldı ve içerisinde kıyafetler ile içli köfte çıktı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE KORKULU ANLAR

Emniyet Müdürlüğü önüne bırakılan şüpheli çanta polisi harekete geçirdi. K.Irak ve IŞİD operasyonu sonrasında terör örgütlerinin yapacağı olası saldırıya karşı teyakkuza geçen polis ekipleri, gelen ihbar üzerine çantanın bırakıldığı Muammer Aksoy Bulvarı trafiğe kapatarak güvenlik şeridi çekti. Tramvay seferleri de geçici süre durduruldu.

BOŞ ÇIKTI

Şüpheli çantanın bulunduğu bölgeden vatandaşları uzaklaştıran polis ekipleri bomba imha ekiplerinin gelmesini bekledi. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları, şüpheli paket uzaktan kumandalı robotla patlatarak imha etti. Çevredeki vatandaşlara korku dolu anlar yaşatan çanta boş çıktı.

BEZ BEBEK KORKUTTU

Diğer yandan, Şehit Kamil Belediyesi önünde bırakılan bez oyuncak bebek de hareketli dakikaların yaşanmasına sebep oldu. Cumartesi Saat 12.00 sıralarında gelen ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Ali Fuat Cebesoy Caddesi üzerindeki bir ağacın önüne bırakılan oyuncak bebekle karşılaştı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Bölgede geniş güvenlik önlemi alan ekipler, bomba imha uzmanlarının gelmesini bekledi. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri ise gerekli tedbirleri aldı. Uzaktan kumandalı robotla ile kontrol edilen bez bebeğin bir tehdit oluşturmadığı anlaşıldı. Polis ekipleri tarafından alınan bez bebek karakola götürüldü. İki olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HAVAALANINDA PANİK VARDI

Terör olaylarının arttığı bu günlerde özellikle Gaziantep'in istim üzerinde olması emniyet güçlerini alarma eçiriyor. Gaziantep havaalanı iç hatlar girişi önünde unutulan şüpheli çanta panik yarattı. Emniyet güçlerinin yolcu ve yolcu yakınlarını alandan tahliye etmesnin ardından bomba imha ekiplerince fünye ile patlatılan paketin içerisinden içli köfte çıktı. Patlamanın ardından hava meydanı normale döndü.