Beybahçe Mahallesi'nde 20 Temmuz akşamı Akdoğan çiftinin kına gecesinde gerçekleştirilen ve 32'si çocuk 56 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısının ardından bölgedeki yaralar sarılmaya devam ediliyor.

Patlama sonrasında harekete geçen ve saldırının izlerinin silinmesi için çalışmalar yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesince, mahalledeki hemen her evde onarım çalışması gerçekleştirildi. Mahalleyi baştan aşağı yenileyen belediye ekipleri, tahrip olan evlerde sıva ve boya işlemlerini tamamladı.

Uzman ekiplerce vatandaşlara psikolojik destek verilen mahallede, sosyologlar aracılığıyla da vatandaşların ihtiyaçları tespit edildi. Bu kapsamda, beyaz eşyadan halıya, koltuktan perdeye kadar zarar gören tüm eşyalar yenileniyor.

- "Biz bölgenin sigortasıyız"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, , kentteki barış, huzur ve kardeşliğin bazı kesimleri rahatsız ettiğini, bu yüzden zaman zaman istenmeyen olaylarla karşılaşıldığını söyledi.

Kentin tarihi İpek Yolu üzerinde kurulu olduğunu anımsatan Şahin, şunları belirtti:

"Biz bölgenin sigortasıyız. Bu özelliğimizi tarih boyunca yaşamışız. İpek Yolu aksı boyunca her dilden, dinden, inançtan veya mezhepten insan bu bölgede hayat bulmuş. İpek Yolu, kalkınma, barış ve huzur yolu olmuş. Bu özelliği acıtmak, parçalamak, kutuplaştırmak, ayrıştırmak ve bunun üzerinden de siyaset yapmak istiyorlar ama biz buna müsaade etmeyiz. Acıyı provoke etmek isteyenlere rağmen biz halkın maddi ve manevi mağduriyetini gidermek için çalıştık."

Acı olayın hemen ardından ekipleri bölgeye gönderdiklerini anlatan Şahin, "Olayın ilk anından itibaren maddi ve manevi ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya çalıştık. Psikolojik destekten mahallenin tüm ihtiyaçlarına karşı her şey üzerine çalıştık. Tüm mahallenin temizliğinden, dış sıvasına ve boyasına kadar çalışmalar tamamlandı. Şimdi de evlerin içerisinde halısından koltuğuna beyaz eşyasından diğer malzemelerine kadar zarar gören ne varsa hepsini yeniliyoruz. Uzmanlarımız her evin eksiklerini ve taleplerini tek tek kayıt altına aldı. Ama bu yapılanlar da birilerini acayip rahatsız ediyor." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olaydan hemen sonra Gaziantep'e gelmesiyle insanların moral bulduğunu aktaran Şahin, inançları gereği sevginin paylaşarak çoğaldığını, acının da paylaşarak azaldığına dikkati çekerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretler sırasında acıyı azaltıp sevgiyi çoğalttığını sözlerine ekledi.

***