1976’dan bu yana her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftasının 40. Yıl açılışı münasebetiyle Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda bir program düzenlendi.

Demokrasi meydanındaki etkinlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Gaziantep'in kültürel zenginliği açısından bölgenin yıldızı konumunda olduğunu belirterek, "Bu yıl turizm kutlamalarının 40. Yılı oluyor. Turizm haftasını kutlamaya devam ediyoruz. Turizm’in ülkemizin ekonomisinde, kültüründe önemli bir yer alması nedeniyle, bu haftanın önemi giderek artıyor. Bu hafta vesilesiyle turizm dünyadaki ve ülkemizdeki durumunu sorunlarını yoğun bir şekilde tartışma değerlendirme fırsatı elde ediyoruz" dedi.

KÜLTÜREL ALIŞVERİŞ SAĞLANIYOR

"Turizm ülkeler arasında, insanlar arasında, milletler arasında önemli bir kültürel alışveriş sağlayan bir sektör konumundadır" diyen Aladağ, "Gaziantep tarihi ipek yolu üzerinde olması sahip olduğu tarihi ve kültürel değerler nedeniyle turizm sektöründe bölgemizin en önemli yerlerinden biridir. Turizm altyapısı açısından turizm hizmetleri açısından bölgenin yıldızı konumundadır. Sahip olduğu kültürel değerler Zeugma müzesi başta olmak üzere esnaf ve zanaatkarlarımızın yetenekleriyle yaptıkları eserler bunlar hep Gaziantep’i yıldız yapan değerlerdir" şeklinde konuştu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat şehitlere Allah'tan rahmet yaralı gazilere acil şifalar belirterek, “Turizm bilgiyi iletişim çağının yaşandığı, kültürel arası iletişimin arttığı günümüzde farklı kültürleri farklı topraklarda bir araya gelmesini sağlayan bir etkinliktir.bu bağlamda ilimiz doğal güzelliklerinin yanı sıra Anadolu topraklarının kültürel birikimlerini günümüze taşımıştır” şeklinde konuştu. Etkinlik, turizm haftası konulu kompozisyon yarışmasında, dereceye giren öğrencilere ödül verildikten sonra sona erdi. İHA