Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından bu yıl uygulamaya koyulan Bölgeler Karması ve Yetenek Gelişim Projesi, İstanbul'da oynanan karmalar final karşılaşmaları ile tamamlandı.

1998, 1999 ve 2000 doğumlu toplam 96 oyuncunun sahaya çıktığı maçlar sonunda her yaş grubundan 16'şar futbolcudan oluşan karmalar saptandı. Maltepe Hasan Polat Stadı'nda oynanan maçları Milli Takım antrenörlerinin yanı sıra kulüp scoutları da izledi. Organizasyonla; Milli Takımlarda forma giyme potansiyeli olan amatör kulüp oyuncuları tespit edilirken, kulüplere de oyuncu izleme hizmeti sunulmuş oldu. Final karşılaşmalarının ardından TFF Bölge Antrenörleri bir değerlendirme toplantısı da gerçekleştirdi.

Bölgeler Karması ve Yetenek Gelişim Projesi kapsamında sezon başında tüm ülke genelinde başlayan tarama sonunda 1998, 1999 ve 2000 doğumlu 840 futbolcunun yer aldığı 14 bölge karması oluşturulmuştu. Bu oyunculara bölgelerinde eğitim de verildi. 2-5 Mayıs tarihleri arasında ise bu futbolcuların yer aldığı Bölge Karmaları Turnuvası; Trabzon, Malatya, Ankara ve Bursa'da yapıldı. Turnuva sonunda her yaş grubundan ikişer karma oluşturuldu. Bu karmalar da İstanbul'daki final maçlarında karşı karşıya geldi ve nihai karmalar belirlendi. Projede 35 TFF Bölge Antrenörü'nün yanı sıra kent antrenörleri de görev aldı.

MUHARREM TÜRKOĞLU