Gaziantep Özel Deva Hastanesi'nde, Kendi Vücut Dokularıyla Yüz Nakli yapılan hastaya kaş, sakal, bıyık ekimi gerçekleştirildi.

Suriye'de bomba patlaması sonucu yüzünde ciddi yanıklar oluşan ve göğsünden doku alınarak yüz nakli yapılan Halep doğumlu Muhammed Kamil isimli hasta, yüz hattındaki yara izlerini kapatmak amacıyla aradığı çözümü Deva'da buldu. Bu süreç içerisinde kaş, sakal ve bıyık ekimi yaptırmayı düşünerek yola koyulan Muhammed Kamil, araştırmaları sonucunda Özel Deva Hastanesi Saç Ekim Merkezi'ne başvurdu.

8 SAATLİK İŞLEM

Hastaneden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Günümüzde saç ekimi operasyonlarının çoğunluğu FUE tekniği ile başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Hastanın ense kısmından donör bölgesindeki saç köklerinin tekli greftler halinde alınarak, yüzündeki belirlenen alanlara kaş, sakal ve bıyık ekimi gerçekleştirildi. Tam anlamıyla hassasiyet gerektiren bu işlem, deneyimli ekip tarafından steril ortamda yapılarak başarıyla sonuçlandı. 8 saatlik süren ekim işlemi sonrasında hastanın yüz hatları belirginleşti. Hastaya verilen öneriler doğrultusunda yaklaşık 4. ayından sonra hasta kaş, sakal ve bıyıklarına kavuşacaktır. Özel Deva Hastanesi, iyileşme sürecinin oldukça kolay olduğu bu işlemlerin bölgesel dökülme veya seyrekliği olan kişilerde uygulanabildiği gibi, yüzdeki kalıcı iz durumlarında ve yüz nakli sonucunda da kaş, sakal, bıyık ekiminin herkese yapılabilir" HABER MERKEZİ