Kalkınma Kurulu Başkanı Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Bölgemiz son derece üzücü olaylar meydana geliyor. Bölgemizde huzurumuzu tehlikeye atacak gelişmelerle karşı karşıyayız. Hepimizin üzüntüyle izlediğimiz Irak, Suriye’deki olaylar ülkemizi özelliklede bölgemizi çok etkiliyor" dedi.

Adıyaman, Gaziantep ve Kilis illerini kapsayan TRC1 Bölgesi’nde faaliyet gösteren İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın 2014 yılı 1. Kalkınma Kurulu toplantısı, Adıyaman Üniversitesi Rektörlük salonunda gerçekleştirildi.

KALKINMA TOPYEKÜN OLMALI

Kurul Başkanı Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, kurul üyeleri toplantıya katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açış konuşmasını yapan Kalkınma Kurulu Başkanı Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde meydana gelen üzücü olaylara değindi. Prof. Dr. Yavuz Coşkun, bölgesel kalkınmanın ekonomik, sosyal ve kültürel olarak top yekün olması gerektiğine işaret ederek, “Kalkınma ajansı bizi fonlayan bir yer değildir. Üç ilimizde yaşayan insanların yaşayışlarını, anlayışlarını değiştirecek, bölgeye yeni şeyler katacak, yeni vizyonlar, yeni katma değerler katacak yapının çekirdeğidir" dedi.

KALKINMA HAMLELERİ YAPMAMIZ LAZIM

"Bölgemiz son derece üzücü olaylar meydana geliyor. Bölgemizde huzurumuzu tehlikeye atacak gelişmelerle karşı karşıyayız" diyen Coşkun, "Hepimizin üzüntüyle izlediğimiz Irak, Suriye’deki olaylar ülkemizi özelliklede bölgemizi çok etkiliyor. Bu etkinin en aza indirilmesi için sağlam temelleri olan, geçmişten günümüze gelen medeniyet değerlerini geleceğe taşımak için bölgenin kalkınma refah seviyesini arttırmak zorundayız. Son yıllarda bu yönde kalkınma için atılan mesafeler çok ciddi boyutlara geldi. Ancak bunun sosyal kalkınmışlığa ve eğitime yansıması için yeterli değil. Bütün bu hamleleri kapsayacak kalkınma hamleleri yapmamız lazım. Bulunduğu coğrafyada söz sahibi haline gelmiş ülke olarak her ferdin bu kalkınma sürecini desteklemesi gerekiyor. Her kurum üzerine düşeni yapmalıdır. Artık devlet anlayışı değişti. Çalışan ve yöneticiler bu anlamda heyecanlı bir şekilde çalışıyor. Hem bölge ve ülke acısından bunun hayırlı olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

RAPOR OKUNDU

İpekyolu Kalkınma Ajansı 2014 yılı 1. Kalkınma Kurulu toplantısı daha sonra Kurulun Katip Üyesi Mustafa Ekinci tarafından 2013 yılının son toplantısının gündemi ve sonuç raporu okundu.

Daha sonra İKA Genel Sekreteri Bülent Özkan tarafından, İKA hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra komisyonlar sunumları gerçekleştirildi. İHA