Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü Genel Direktörü Irina Bokova, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e Gaziantep’in gastronomi dalında, UNESCO’nun "Yaratıcı Şehirler Ağına" girmesinden dolayı tebrik mektubu gönderdi.

Mektubunda Başkan Şahin ve Gaziantep’i tebrik eden Bokova, mektubu, kentin üyeliğini teyit etmek ve şehrin her dört yılda bir sunması gereken üyelik denetleme raporu ile raporu takiben tabi olacağı üyelik değerlendirme süreci hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla yazdığını belirtti.

GÜVENEBİLECEĞİMİZDEN EMİNİM

Söz konusu raporda, Gaziantep’in UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Misyon Bildirisi’nin hem ulusal hem de uluslararası seviyede işlemleştirilmesine ilişkin taahhütlerine yer verileceğini aktaran Bokova, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Gaziantep şehrinin ağa üyelik sürecinde vermiş olduğu bu taahhütlerin tamamını yerine getireceğine ve ağın ortak faaliyetlerine etkin bir şekilde katılım sağlayacağına olan inancım tamdır. Şehrinizin yenilikçi ruhuna ve ağa katılımları hususunda daha fazla teşvik edilmesi gereken, gelişmekte olan ülkelerin şehirleriyle olan dayanışma anlayışına güvenebileceğimden son derece eminim. Şehrinizin bundan böyle UNESCO’nun adını ve logosunu yine UNESCO tarafından belirlenen şartlar altında kullanmakta özgür olduğunu da tarafınıza bildirmek isterim. UNESCO ile Gaziantep arasında gerçekleştirilecek olan verimli işbirliği ilişkilerini iştiyakle bekler, tarafınıza tebriklerimi bir kez daha sunmak isterim.” HABER MERKEZİ