Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Yürütme Kurulu üyeleriyle birlikte Gazetemizi ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi ile kentin sorunlarını ve çözüm yollarını konuştu. Müjdeli haberler de veren Özkeçeci Gaziantep'e 20 tane tam donanımlı ambulans gönderileceğini söyledi.

BAKAN YARDIMCISI TEBDİLİ KIYAFET HASTANELERİ GEZDİ

Gaziantep'e gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir gece yarısı tebdili kıyafet hastaneleri dolaştığını, herşeyin yolunda olduğunu söylediğini belirten Eyüp Özkeçeci, ayrıca bakan yardımcısı buraya gelmeden önce Türkiye genelinde 400 tane sıfır ambulans alındığını ve Gaziantep için 12 tane verileceğini söylediğini belirtti. Vali Erdal Ata'yı ziyarete gittiklerini belirten Özkeçeci, "Sayın Vali 12 tane az dedi, 3 tane daha istedi ve 15 oldu. Gün içinde geziler programlar yaptık, ben sıkıştırdım 20'ye çıkarttırdım. Mevcut 62 tane ambulansımız var. Bunların çoğu hasta nakil aracı. Ama bu ambulanslar tam donanımlı" dedi.

MÜTEAHHİT SÖZ VERDİ, ŞEHİR HASTANESİ 2.5 YILDA BİTECEK

Karataş'ta yapılacak Şehir Hastanesi'nin inşaatına yakın zamanda başlanacağını ve 2.5 yılda bitirileceğini söyleyen Eyüp Özkeçeci, 1875 yataklı hastanenin uzay üssü gibi olacağını ve çevre illerden gelecek olanlara da hizmet vereceğini belirtti. Özkeçeci, "Eski Devlet Hastanesi yeni adıyla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nin yapılalı 65-70 yıl oldu. Artık bu hastane işlevini bitirdi. Şehir Hastanesi'nin 330 bin metrekare inşaat alanı olacak ve inşaata hemen başlanıyor. 2.5 yılda bitecek müteahhit o sözü verdi Devlet şehir hastanesine bir tek kuruş para harcamadı, bir tek yerini tahsis etti" dedi. Özkeçeci, Perilikaya'daki hastanenin de temelinin atılacağını, TRT'nin yerinin de bir şekilde kullanılacağını söyledi.

BU YOLLAR 2002'DEN ÖNCE YAPILDI

Şehir Hastanesi'nin Karataş'taki trafik yoğunluğunu daha da yoğunlaştıracağı, bu konuda tedbirlerin alınıp alınmadığıyla ilgili sorumuz üzerine Eyüp Özkeçeci, "Hastanenin konumu belli olduktan sonra yollarla ilgili etüt çalışmaları yapılıyor. Çevre yolları yapılıyor, mevcut yollarla ilgili çalışmalar yapılıyor. Yol genişletmesi de yapılacak alternatif yollar da yapılacak. Yollar değişiyor, güzergahlar değişiyor. Zaten bilindiği gibi mevcut yolları bizim hükümetimiz yapmadı. 2002'den önce yapılan yollar" diye konuştu.

BİZİM VİZYONUMUZ ÇOK GENİŞ

Bu kadar büyük hastaneler yerine, daha küçük ama her semte hastane şeklinde projeler üretilmesinin daha doğru olup olmayacağı şeklindeki eleştirilere de yanıt veren Özkeçeci şunları söyledi:"Biz geleceği düşünerek planlamalar yapmak zorundayız. Zaman içinde bu hastanenin çok da büyük olmadığı görülecek. Bakın, 2. Dünya Savaşından az önce Hitler, bütün kurmaylarını topluyor ve diyorki, 'Bana 50 yıl sonrasının Berlin'ini inşa edin getirin'. Adam dünyayı kasıp kavurdu ama bizim vizyonumuz çok daha geniş. Hitler, 50 yıl sonrasını gördü, biz daha uzağı görüyoruz, biz daha geniş düşünüyoruz. Şimdi bunlar büyük geliyor ama, zaman içinde rakamların çok da büyük olmadığı anlaşılacak. Gaziantep'in nüfusu 2 milyona dayandı. Gaziantep artık bir cazibe merkezi. 2071'in planları yapılıyor. Gaziantep de bu planlamaların içerisinde."

MİLLİ EĞİTİMİN TALEBİYDİ

Zirve Üniversitesi'nin yanındaki 204 bin metrekarelik arazinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in ani bir kararıyla olağanüstü topladığı meclisten özel proje alanından çıkartılmasının siyasi bir karar olup olmadığını sorduğumuz Özkeçeci, "Kesinlikle siyasi bir karar değil. Milli eğitimin talebiydi. Milli eğitim okul yeri istedi, bunun için de en uygun yer orasıydı" dedi. Gaziantep'in bütün sorunlarını masaya yatırdıklarını belirten Özkeçeci, "Eğitimde de sağlıkta da doğru yoldayız. Ayrıca herkesin fikrini alacağız. Her zaman doğruların yanındayız" dedi.

GÜRÜLTÜNÜN NEDENİ; BİLİNÇSİZLİK

Gürültü konusunda vatandaşların bilinçlenmesinin şart olduğunu söyleyen Özkeçeci, "Adam kırmızıdan sarıya geçerken korna çalıyor. Havai fişek patlatıyor, polis gittiğinde bitmiş oluyor. Ama ne olursa olsun şehrimizde gürültü kirliliğinin önüne geçilmesi lazım. Bunun için bizde katkıda bulunuruz" diye konuştu.

YENİ MÜDÜR ALIŞACAK

Ali Gezer'in yerine atanan yeni emniyet müdürü Polis Başmüfettişi Erhan Gülveren'in iyi işler yapacağına inandığını belirten Özkeçeci, ilk defa müdürlük yapacağı sorusuna ise, "Yeni müdür geldi, tabi alışacak, en iyisini yapacak" dedi.

MİLLETVEKİLİ SAYIMIZ 13 OLABİLİR

Gaziantep'in milletvekili sayısının 13 olma ihtimalinin olduğunu belirten Özkeçeci, önümüzdeki ay yayınlanacak istatistiklere bunun olası olduğunu söyledi. Özkeçeci, "Tabi kesin değil ama milletvekili sayımızın 13 olma durumu var" dedi.

TEMAYÜL 28 ŞUBAT'TA YAPILACAK

Seçim startının verildiğini, önümüzde ayın sonunda milletvekilliği düşünen memurların istifa edeceklerini belirten Özkeçeci, 28 Şubat'ta ise milletvekili aday adayları için temayül yoklaması yapılacağını söyledi.

BU PARTİDEN İKİ USTA GEÇTİ

Özkeçeci, ekibinin pırıl pırıl, yepyeni yüzlerden oluştuğunu, hepsinin de hevesli olduklarını ifade ederek, "En başta ben hevesliyim. İşimi gücümü bıraktım. İşim bu olacak. Tabi partimizden iki usta geçti. Bunlar Eruslu ve Uzer. Onlar çıtayı yükseltmişti. Biz Çıtayı daha da yükselteceğimize inanıyoruz. Hedef yüzde 70" dedi.

GRUP KARARI ÇİĞNENMEDİ

Denetim Komisyonuna, grup kararının çiğnenerek, CHP'li meclis üyesi alınmasına ilgili ilçe belediye başkanlarının tepki gösterdiklerini hatırlattığımız Özkeçeci, "Ben Grup Başkanıyım. Grup kararı çiğnenmedi. İlçeler denetim komisyonuna CHP'li üye almadı. Büyükşehir ise Asım Bey'den gelen bir süreç. O zaman da alınıyordu, şimdi de alındı. Fitne kazanı kaynıyor" dedi. Meral KINACILAR