Ak Parti'de 22 Mayıs’taki kongre öncesi teşkilatlarla temayülün dün de milletvekilleriyle temayül yoklaması yapıldı.

Temayül yoklamasına katılan Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer ve Mehmet Erdoğan, süreci değerlendirdi. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Ak Parti'de yapılan temayül yoklamasında kimi genel başkan adayı olarak görmek istiyorsunuz diye sorulduğunu belirtirken, "Partimizde teşkilatların, vekillerin fikirleri önemli. Kurumsallık böyle bir şey" derken, Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, bütün teşkilatın milletvekillerinin topyekün kararlarından çıkacak ismin genel başkan olacağını belirterek, "Genel Başkan kim olursa onun etrafında kenetleneceğiz" dedi.

AK PARTİ KURUMSAL BİR PARTİ

Nejat Koçer, Gaziantep'ten İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Büyükşehir Belediye başkanı Fatma Şahin ile gençlik ve kadın kolları başkanlarının temayüle katıldığını, bugünde kendilerinin temayül yoklamasına katıldığını ifade etti. Ak Partide her şeyin yerli yerine oturmuş, ne yapacağını bilen, partiyi kongreye birlik beraberlik içerisinde götüren bir anlayışın hakim olduğunu söyleyen Koçer, "Bazı partilerde insanlar sokaklara döküldü, kötü manzaralar yaşanıyor. Bunları da görüyoruz. Ak Parti ise kurumsal bir yapı içerisinde, bütün mekanizmalar çalışıyor. Bütün parti organlarımız istişare halinde, bu çok önemli. Buradan ortaya çıkacak sonuçta inşallah ülkenin hakkına hayırlı olur" diye konuştu.

YOLA DEVAM

Birlik ve beraberlik içerisinde bir kongre yapacaklarını söyleyen Koçer, "Bu kongreyle genel başkan ve yeni bir hükümetin kuruluşunu gerçekleştirecek ve yolumuza devam edecez. Verilen sözler yerine getirilmeye devam edecek, bu süreç hayırlı olsun" dedi.

ERDOĞAN:GENEL BAŞKANIN ETRAFINDA KENETLENECEĞİZ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Ak Parti'nin 15 yıllık siyasi bir parti olduğunu, ikilemler yaşamadan kararlarını objektif bir şekilde verdiğini bunun temelinde, istişare, temayül ve diyaloğun yattığını söyledi. Bütün teşkilatın milletvekillerinin topyekün kararlarından çıkacak ismin genel başkan olacağını belirten Erdoğan, "Genel Başkan kim olursa onun etrafında kenetleneceğiz" dedi. Meral KINACILAR