Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Sun Exspress'in Almanya'dan Gaziantep'e uçuşları güvenlik gerekçesiyle Adana'ya yönlendirmesiyle ilgili konuştu. Erdoğan, "Özel şirkettir, gerekli görüşmeler yapılır. Ama yine de boşluk oluşursa THY bu boşluğu doldurur. THY'nı uyarırız" dedi.

OĞUZELİ'NE DÜŞTÜ

Şu anda Gaziantep Havalimanına gerek THY gerek diğer şirketlerin sağlıklı bir şekilde indiğini belirten Erdoğan, "IŞİD tarafından atılan iki tane roket havaalanına düşmedi. Oğuzeli'nde bir tarlaya düştü. Onlarda yerle bir edildi. Silahlı kuvvetleri gereğini yaptı" dedi.

THY BOŞLUĞU DOLDURUR

Gaziantep'e roket atan 40'a yakın teröristin öldürüldüğünü, katyuşa mevzilerinin imha edildiğini belirten Erdoğan, "Sun Exspress bundan dolayı Gaziantep'e inmiyorsa, öyleyse bizim de Paris'e, Brüksel'e, Amerika'ya, Almanya'ya gitmememiz mi lazım? Oradaki olaylar Türkiye'nin çok çok ilerisine geçti. Gaziantep'te güvenlik zaafiyeti yok, askerimiz üzerine düşeni yaptı. Gaziantep bugün gerek sanayinin, gerek gastronominin, gerekse arkeolojinin beşiği merkezi bir ilimiz. Sun ekspres özel bir şirket uyarılır, konuşulur. Ama yine de boşluk olursa THY bu tür boşluğu doldurur THY'nı uyarırız" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR