Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının Temmuz 2013 tarihinde başlatmış olduğu ‘Bizim Çocuklar Bandosu’ projesinin sonuçları gün ışığına çıkmaya başladı.

Bandoya ilgili ve yetenekli çocuklar arasında yapılan seçmelerle başlayan çalışmalar 4 ay önce, yaz döneminde haftanın her günü verilen eğitimlerle başlarken, okullar başladığında sınırlandırılarak, halen haftada 3 gün olarak devam ediyor. Bizim Çocuklar Bandosu’na katılan öğrenciler, eğitimlerin başında ağırlıklı nota eğitimi almış, daha sonra çocuklara sırasıyla enstrümanlar tanıtılmış ve bando üyesi olarak devam edecek çocuklar için uygun enstrümanlar belirlenmiştir. Alto ve tenor saksafon, yan flüt, trompet, perdeli trombon, bariton, tuba gibi üflemeli enstrümanların yanısıra davul, trampet ve zil gibi ritim enstrümanlarının da eğitimlerinin verildiği “Bizim Çocuklar Bandosu’nda öğrencilere birçok Marş öğretiliyor.

İLK PERFORMANSLARINI SERGİLEDİLERD

Gazi Kültür Merkezinde ilk performanslarını İstiklal Marşı, Gençlik Marşı ile sergileyen Bizim Çocuklar Bandosu’nu dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey , “Çocuk Korosu, Çocuk Ritim Grubundan sonra Gaziantep için bir de Çocuk Bandosu kurulması düşüncesi uzun süredir planlarımız arasındaydı. Ancak bandoda üflemeli çalgılar konusunda uzman eğitmenlerin bulunması gerektiğinden biraz zaman aldı. Konusunda uzman 2 eğitmen ile 4 ay önce başlayan “Bizim Çocuklar Bandosu” projesine 10 çocuk ve gençle başladık. Amacımız dezavantajlı gruplar ile çalışmak ve onlar için eğitim ve istihdam konusunda geleceğe yönelik yatırımlar yapmaktı. Ancak ilerleyen günlerde projenin kapsamı genişledi. Eylül ayında yapılan son seçmelerin ardından toplamda 21 öğrenci Bizim Çocuklar Bandosuna katıldı. Öğrencilerimize nota eğitimi, üflemeli ve ritim enstrümanlarının eğitimi verilmektedir. Sonuçlar son derece güzel, çok memnun olduk. Herkes, eğitmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz özveriyle çalışıyor ve Bizim Çocuklar Bandosu Projesini destekliyorlar. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

HABER MERKEZİ - BÜLTEN