Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı İdris Bal, AKP'nin bugünlere gelmesinde muhalefetin büyük suçunun olduğunu söyledi. Bal, "Yerel seçimlerden önce bir arkadaşımız bana dedi ki, bana seçimden önce 3 grup geldi, görüştük. Birinci grup AKP'lilerdi kapıma geldiler, ikinci grup yine AKP'lilerdi broşürle evime geldiler , üçüncü grup da AKP' liler di ellerinde karanfillerle evime gelip oturdular. adamlar çalışıyor* dedi.

Demokratik Gelişim Partisi Gaziantep İl Başkanlığının açılışı ve çeşitli temaslarda bulunmak için Gaziantep'e gelen DGP Genel Başkanı İdris Bal, Gaziantepli gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

GAZETECİLER CEPHEDE ASKER GİBİ

Kahvaltıda konuşan DGP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran, Türkiye'de basının özgür olmadıkça Türkiye'nin özgür olmayacağını belirterek şunları konuştu:" Türkiye'de basın özgür olmadıkça Türkiye özgür olamaz, bakıyoruz şuanda medyada her tarafta baskı var, siz gazeteciler doğruları yazarak, cephede asker gibisiniz" dedi.

ERDOĞAN'I İKİ KİŞİ KARŞILAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep'e ilk geldiğindeki durumunu da hatırlatan Başaran," Tayyip Erdoğan Gaziantep'e ilk geldiğinde 2 kişi karşılamıştı ama genel başkanımız Gaziantep'e geldiğinde kendine inanan bir kitle vardı" diye konuştu.

BİZE YÖNELİK CİDDİ BASKILAR YAPILIYOR

İdris Bal kendilerine yönelik ciddi baskıların olduğunu belirtti. Bal, "Bize yönelik ciddi baskılar yapılıyor. Biz her ortamda Allah rızasını düşündük. Allah rızası için ne düşünüyorsanız sorun, çünkü bizim Allahtan başka hiçbir korkumuz yok. Moğollar'dan korkar gibi tüm halkın korkutulduğu bir dönemde bizler Allah'tan başka kimseden korkmuyoruz. En az cesur olmayan iyi niyetli olmayanlar kadar cesurlar ve iyi niyetlilerde taşın altına elini koymalı, koymazlarsa ülkeyi tam anlamıyla kurtaramayız" dedi.

KİMSE ATATÜRK'Ü KULLANARAK SİYASET YAPMAMALI

Kahvaltıda gazetecilerin sorularınıda cevaplayan Bal, bir gazetecinin Atatürk'le ilgili olarak sorduğu soru üzerine partilerinin Atatürkle ilgili olarak görüşünü de açıkladı. Bal, "Dünyanın her yerinde bir Ateist, Kominist, Yahudi, Hristiyan siyaset yapabilir ama bunlardanda önemli olarak yaşadığı ve siyaset yaptığı toplumun değerleriyle barışık olacak. Ortak değerlere sahip çıkacak. Osmanlı bile Anglosakson uygulaması Laikliği bile onayladı, uyguladı. Yeni Türkiye'de kimse Atatürk'ü kullanarak siyaset yapmamalı, kimse inançları kullanarak siyaset yapmamalı, kimse Atatürk'le ne uğraşsın ne de siyaset yapsın bizim partimizin Atatürk ile ilgili görüşü vardır ucuz Atatürkçülükle ya da Atatürk karşıtlığıyla siyaset yapılmamalı" şeklinde konuştu.

AKP'NİN BUGÜNLERE GELMESİNDE MUHALEFETİN BÜYÜK SUÇU VAR

AKP'nin oylarını katlayarak seçimleri kazanmasına da değinen Bal, "AKP'nin bugünlere gelmesinde muhalefetin büyük suçu var. Yerel seçimlerden önce bir arkadaşımız bana dediki bana seçimden önce 3 grup geldi görüştük. Birinci grup AKP'lilerdi kapıma geldiler, ikinci grup yine AKP'lilerdi broşürle evime geldiler , üçüncü grup da AKP' lilerdi ellerinde karanfillerle evime gelip oturdular adamlar çalışıyor ellerinde birde havuz medyası var istedikleri gibi yönlendiriyorlar " diye konuştu. Haber Merkezi