Futbol’da İslahiye ve Nizip’in arasına kara kedi girdi

Gaziantep’in iki büyük ilçesinin futbol yüzünden arasına kara kedi girdi.

Geçtiğimiz haftalarda şampiyonluğunu ilan eden İslahiyespor’un, TFF’den gelen ağır cezalar ve hükmen yenilgi sonrası şampiyonluğu tehlikeye girdi.

Cezalar kesinleşirse şampiyonluk Nizipspor’a geçecek. Bu durumda İslahiyespor ile Nizip arasında resmen kara kedi girdi. Her iki kulüp şu anda tahkim sonucunu bekleyecek. Çünkü Tahkim kararının kesinleşirse, şampiyonluk Nizipspor’a geçmiş olacak.

Bu gelişme üzerine İslahiyespor AS Başkanı gazetemize çok sert açıklamalarda bulundu ve ASKF’yi (Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunu) suçladı. Buna karşılık Nizipspor Başkanı ise, şampiyonluğun kendi hakları olduğunu söyledi: İşte iki kulübün başkanlarının görüşleri:

BAŞKANLAR NE SÖYLEDİ?

Geçtiğimiz içerisinde şampiyonluğu elinden alınan İslahiyespor Amatör Futbol Disiplin Kurulu’nun aldığı kararlar sonrası tahkime gitme kararı aldı.

3 puanının silinmesi ve iki idareciye 1 yıl hak mahrumiyeti ve 1 futbolcuya 2 yıl spor müsabakalarından men cezasını kabul etmeyen İslahiyespor bu karara itiraz etti. Daha önce gazetemizin ilk olarak gündeme getirdiği konuyla ilgili olarak her iki kulüp başkanıyla görüştük ve bakın neler söylediler;

İslahiyespor Kulübü As Başkanı Yusuf Karasu

BİZE KUMPAS KURULDU

İslahiyespor Kulübü As Başkanı Yusuf Karasu karara tiraz ettiklerini ve avukatları aracılığıyla tahkime başvurduklarını ifade ederek bunun yanı sıra bir çok çelişki yaşandığını söyledi. AFGD’ye (Amatör Futbol Disiplin Kurulu) itiraz eden diğer takımlar hakkında da manevi tazminat davası açacaklarını söyleyen Karasu; “ Bizim bazı maçlarımız çok önceden oynanmış ancak nasıl oluyorsa o maçların evrakları bir şekilde Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na gönderiliyor. Bu olacak şey değil. ASKF’yi başka birisimi yönetiyor yada evraklar nasıl böyle gidebiliyor. Şu anda adeta bir Kurtuluş Savaşı emsali bir savaş yaşıyoruz. Bir savaşın içerisindeyiz. Bir ilçe bu kadar mı sevilmez. Manisa il ve Akhisar’da onların ilçesi. Ancak iç içe yaşayabiliyorlar. Yani birbirlerini seviyorlar. Bize Kumpas kuruldu. Şebekeyi kuranlara ters tepki oldu. Gelsin maçları araştırsınlar. Nizip’in maçlarına piknik yapmaya gibi gidiyorlar ve şiş kebap yaptılar. Biz hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Konuyu mahkemeye taşıyacağız.” dedi.

Nizipspor Kulübü Başkanı Mehmet Karaçalı

SÜRECİ BEKLİYORUZ

Nizipspor Kulübü Başkanı Mehmet Karaçalı Hukuki bir süreç yaşadıklarını ve her zaman böyle bir kararı beklediklerini sonuçtan çok memnun olduklarını söyledi. Her zaman temiz bir lig istiyoruz diyen Karaçalı “Bazı takımlar bu yönde değilde değişik yönlerden başarıyı sağlamaya çalışıyorlar. Bu süreç içerisinde önümüze çok büyük engellerde geldi. Bizimle oynanan takımların değişik oynamalarına kadar, biz bunların hepsinin manidar olduğunu düşünüyorduk. Takımımız ligin en güçlü takımıydı. Oyuncularımız buna rağmen herkes bizim karşımızda değişik futbol oynamalarına rağmen son maçımıza kadar oynadık. Bileğimizin hakkıyla maçlarımızı aldık ve süreci beklemeye başladık. Adalet tecelli etti. İnşallah bir daha böyle durumlarla karşılaşmayız. Tahkime gitmeleri en doğal hakları. Bu şekilde kim olsa gitmez diye düşünüyorum. Çünkü sahte lisans konusu var yani lisansla ilgili bir sıkıntı söz konusu, yöneticisi, futbolcusu cezayı almış. Tahkimin de bu konuya prim vermeyeceğini düşünüyorum. Biz Gaziantep’in iki kulübüyüz İslahiye’de bizim, Nizip’te bizim. Kesinlikle kimse bunları siyasi yönde alet etmesin. Hemşeri halk, kardeş halk. Bunla ilgili herkesin önce düşünüp sonra konuşmasını istiyoruz. “ dedi ALİ BUDAK