Yaptığı her basın toplantısında kent sorunlarını gündeme getiren CHP İl Başkanı M.Sait Köse, bu kez yine sessiz kalmadı ve Gaziantep üzerinde oynanmak istenen oyunların olduğunu ileri sürdü. Köse Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Japonya'da katıldığı bir toplantıda, “Gaziantep sosyal afetleri en yüksek şehir” dediğini hatırlatarak, "Madem ki, sosyal afet riski en yüksek şehirdir. İktidar ve yerel yönetimler bunun gereğini yapmalıdır. Bu konuda bugüne kadar yaptıkları bellidir. Sosyal sorunlar içerisinde Gaziantep’in başına sorun çıkaran Suriyelilerle ilgili dört yıldır ne yaptınız?" dedi.

Köse, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, stadyumun yerine cami yapılacağıyla ilgili açıklamasını da değerlendirerek, ''Böylesine yoğunluk artırıcı bir projenin bize daha önceden getirilmek ve meclislerimizde tartışılmak suretiyle, halk için, vatandaş için en doğrunun yapılması için her zaman yanlarında olacağımızı söyledik. Ancak burada da, niyetlerinin başta farklı, sonda farklı olduğunu görüyoruz. Acaba burada kimlere rant sağlanmaya çalışıyor? Biz bunun takipçisi olacağız'' şeklinde konuştu.

TÜRKİYE 7 HAZİRANDA KURTULACAK

Toplantının başında Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ile ilgili konuşan Köse, “Dünya tarihinde bir ilkin gerçekleştiği, yüzyılın önderi olarak kabul edilen Mustafa Kemal Atatürk’ün komutanlığında kazanılan Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılını kutlayacağız. Emperyalist devletlerin Türkiye üzerinde oynadığı oyun, 18 Mart ile birlikte Türk insanının şahlandığı ve yeni bir ülkenin yaratıldığı dönüm noktası olmuştur. Bu savaşta canlarını kaybeden şehitlerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz. Ülkemizin gurur günlerinden birisi olan 18 Mart vesilesiyle bir kez daha bu ülke için canlarını vermiş şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Türkiye 12 yıldır yaşadığı eziyetten, 7 Haziran’da kurulacak, yepyeni bir çığır açacaktır.'' ifadelerini kullandı.

SORUNU ÇÖZEMEYECEKLER

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Japonya’daki, ''Gaziantep sosyal afetleri en yüksek şehir.” demecine değinen Köse,” Madem ki, sosyal afet riski en yüksek şehirdir. İktidar ve yerel yönetimler bunun gereğini yapmalıdır. Bu konuda bugüne kadar yaptıkları bellidir. Bugünden sonra yapacakları da bellidir. Sürekli dile getirdikleri, yaptığımız yapacaklarımızın teminatıdır söylemine göre, ne yapacakları bellidir. Sorunu çözemeyeceklerdir. Sayın Şahin, demecinin gereğini yapamayacaktır.'' diye konuştu.

SURİYELİLER İÇİN NE YAPTINIZ?

'Gaziantep'in stratejik plan bütünlüğü içerisinde Suriye gibi bir sorunun tanımı ve çözümü ile ilgili bir tek kelime dahi bulunmamaktadır' diyen Köse, "Hem böyle bir sosyal riski büyük bir açıklama yapacaksınız. Hem Gaziantep'in yerel yönetim tarafından yapılan stratejik planın içerisinde Suriyeli sorunu ile ilgili en küçük bir açıklama ve çözüm için açıklama yapmayacaksınız. Sosyal sorunlar içerisinde Gaziantep’in başına sorun çıkaran Suriyelilerle ilgili dört yıldır ne yaptınız? Bu sorununda çözümü CHP iktidarındadır. Bu sorunu da biz iktidara geldiğimizde çözeceğiz” dedi.

BİZ KRİZ TELLALLIĞI YAPMIYORUZ

Ticaret odasının düzenlemiş olduğu toplantıda, Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi Başkanı Sinan Ulgen'in ''Sosyal sermaye bakımından Gaziantep'in çok iyi olmadığını görüyoruz. Gaziantep ekonomi anlamında iyi; fakat uzun süreli düşünüldüğünde ekonomi de yapısal düzenlemelerin olmadığını, Gaziantep'in yaratıcı sermaye ve sosyla sermaye bakımından iyileştirmeye ihtiyacı var'' sözlerini hatırlatan Köse,''Biz kriz tellallığı yapmıyoruz. Gaziantep'in ekonomisi sanayisi ile birlikte biz çöküş içerisinde. İşten çıkarılan emekçilerin varlığını, her geçen gün kapanan fabrikaları biliyoruz. Gaziantep muazzam, hakikaten Sayın Şahin'in de dediği gibi sosyal afet riski taşıyor. Acil önlem alınması gereken konular bellidir.'' ifadelerini kullandı.

EĞİTİM SORUNU GAZİANTEP'E YAKIŞMIYOR

Köse,Gaziantep'in Türkiye'de 81 ildeki eğitim sıralamasıyla sondan bakıldığına 1.sırada olduğunu belirterek, "Bu da sosyal bir sorundur. 3.000 derslik ihtiyacı, 3000'e yakın öğretmen ihtiyacının olduğu söylenen kentte, bu konu da ne yapıldığını merak ediyoruz. Eğitim sorunu Gaziantep'e yakışmıyor.''dedi.

NE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?

Telekom arazisinin bütünüyle, öncelikle açıklanan bir kitlesel turizm alanı olarak satışının yapıldığını, imar tadilatının da bu doğrultuda gerçekleştiğini söyleyen Köse,'' Ancak grubumuzun belediye meclisinde yapmış olduğu itirazlara paralel olarak, yeni bir planla ve alanın bir bölümünde yeni bir düzenlemeyle, özel eğitim alanı adı altında, bir alanın ayrıldığını ve dolayısıyla özel eğitimin,güzel eğitim anlayışını ve bunun arkasındaki sandıklarda, ayakkabı kutularında yeni paracıkların ortaya çıktığını anlıyoruz. Ben bu plandan bir mühendis olarak bunu anlıyorum. Burda daha önceden yapılacak bir eğitim alanı vardı. Özel eğitim alanı değil, eğitim alanı olarak Milli Eğitime verseydiniz. Turizm alanı yapacaktınız, o zaman kentin alt yapı sorunlarının tartışıldığı kent konseyinde, siz oradaki yoğunluk artırıcı böyle bir imar değişikliğini uygulamasını önceden planlayıp teklif edecektiniz. Ne yapmaya çalışıyorsunuz?şeklinde konuştu.

NİYETLERİ BAŞTA FARKLI, SONDA FARKLI

Köse,Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, stadyumun yeri ile yapmış olduğu açıklamanın ardından 3-5 gün içinde Sayın Erdoğan'ın yapmış olduğu tadilat neticesinde çıkarılan, hazırlanan proje ile ilgili olarak,''böylesine yoğunluk artırıcı bir projenin bize daha önceden getirilmek suretiyle, meclislerimizde tartışılmak ve halk için, vatandaş için en doğrunun yapılması için her zaman yanlarında olacağımızı söyledik. Ancak burada da, niyetlerinin başta farklı, sonda farklı olduğunu görüyoruz.''dedi. Alan büyütülüyor. Büyütülen alanlar içerisinde şimdi yeni düzenlemeler yapılıyor. Acaba burada kimlere rant sağlanmaya çalışıyor? Biz bunun takipçisi olacağız.''dedi

İSLAM, BAKANLIĞININ SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDE DEĞİL

1 milyon 50 bin imzaya ulaşan kadın haklarının savunuculuğunu yapan bir dilekçenin günlerdir Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Ayşenur İslam’a ulaştırılamadığını belirten Köse; “Kadını eşitlikçi bir düzende toplum içinde yaşamını sürdürmesi için atılması gereken adımlar içerisinde kadına karşı şiddet ve istismar davasında keyfi uygulanan tahrik indirimi, iyi hal indirimi gibi cezayı indiren, caydırıcı olmaktan çıkaran, suçu sıradanlaştıran kararların alınmasının önüne geçilmesi istenen dilekçe bir türlü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na iletilememektedir. Bakanlığının sorumluluğunun bilincinde olmayan bu bakanın bu talebi kabul edip, gereğini yerine getirmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK HİZMETİ KAR EDİLEN BİR NESNEYE DÖNÜŞTÜ

Köse,''AKP iktidarı ile birlikte uygulanmaya başlanan sağlıkta dönüşüm programı ile sağlık hizmeti bolca tüketilmesi gereken ve üzerinden kar edilen bir “nesne”ye dönüşmüştür. İktidara geldiklerinde sağlığın yükünü vatandaşa taşıtmayacağız demişlerdi. Bu süre içerisinde geçtiğimiz son 3 yıl içerisindeki 2012'de, 12 milyara, 2013'de 13.2 milyara,2014'de 15.8 miyara yakın bir parayı halkın cebinden çalmıştır. İktidarın, sağlık sorununu, ülkenin diğer sorunları gibi çözemediğinin açık ve net kanıtı elimizdeki rakamlarla bellidir. İktidarın daha önceden verdiği taahhüt ve sözlerinin yerine getirmediğini görüyoruz. Muayene, ameliyat sayıları, ilaç tüketimi, tetkik sayıları son 10 yılda üçer kat artmıştır. Muayene sayılarındaki artış özel sektörde 13 katı bulmuştur. Bütçe olanakları halkın cebinden 1 TL alınmadan hizmet verecek durumdadır. 8 Haziran CHP iktidarında inşallah bu sorunlar çözülecektir. Türkiye’de koruyucu hekimlik uygulaması dünya standartlarına ulaşınca, bu sorunda çözülecektir.''şeklinde konuştu. Okan YILMAZ