HDP, Demokrasinin anahtarıdır

BDP’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Abdullah Demirbaş, HDP’nin Türkiye’nin emniyet sibobu ve en önemli demokrasi anahtarı olduğunu söyledi. ‘Artık birbirimizle helalleşmeliyiz’ diyen Abdullah Demiraş, “Bize sadece seçimlerde barajı aşıp aşmamak olarak bakılmamalıdır. HDP, Türkiye’nin demokrasininin anahtarıdır. Bu anahtarı açtığın zaman, demokratik bir Türkiye demokratik bir ülke, Ortadoğu’da model bir Türkiye olacaktır” dedi.

BDP Gaziantep Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Abdullah Demirbaş ve HDP İl Eş Başkanı Mehmet Karayılan, Gazetemizi ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi ile gündemi ve seçim sürecini değerlendirdi.

BİZ GELECEĞİ BİRLİKTE ÖRMEK İSTİYORUZ

Çözüm sürecini desteklediklerini, ama oyalamadan, sürece yaymadan bir an tamamlanması gerektiğini söyleyen Demirbaş, “Çözüm sürecini isteyen çok ama örgütlü değil. Çözüm sürecine karşı olan güçler var. Sabah akşam uykuları kaçıyor ve o yüzden ortalığı geriyorlar. Biz sorunun çözülmesini istiyoruz. En önemli engel seçim baraj sorunu. Bizim için 2015 seçimin anlamı şudur. Artık 2015 Türkiyesi, demokrasisinin 21. Yüzyıla göre hazırlandığı bir Türkiye olmalıdır. Yoksa seçimi kazanıp kazanmamanın ötesinde biz geleceği birlikte örecekmiyiz örmeyecekmiyiz. Mesele burada. Biz birlikte örmenin kararını vermişiz. Sorun bizim bu kararımızı Türkiye halklarının kabul edip etmemesi” dedi.

BARAJ SORUNUMUZ YOK

HDP’nin seçim baraj sorunu olmadığını, HDP’nin kendi partisi adına girmesinin stratejik bir anlamı olduğunu belirten Demirbaş, “Biz Türkiye’nin demokratikleşmesini istiyoruz. Farklı kültürlerin farklı insançların birarada yaşamasını istiyoruz. Buna izin verilecek mi verilmeyecek mi? Önümüzdeki seçim bu anlamda çok önemli. HDP meclise girmezse bu Türkiye için kaos olur. Tamamen diktatöryal bir rejim olur. Ve giderek eleştirinin bile yapılamadığı günlere gideriz ve bugünü arayrız. O nedenle HDP Türkiye’nin emniyet sibobudur ve en önemli demokrasi anahtarıdır” diye konuştu.

NASIL BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ?

‘Bize sadece seçimlerde barajı aşıp aşmamak olarak bakılmamalıdır. Türkiye’nin demokrasininin anahtarıdır HDP’ diyen Demirbaş şunları söyledi:”Bu anahtarı açtığın zaman demokratik bir Türkiye, demokratik bir ülkede Ortadoğu’da model bir Türkiye olacaktır. Herkes eskiden nasıl Brüksel’e gidip Avrupa’ya gidip oradan bir model, anlayış geliştiriyorsa artık Ortadoğu için en önemli model ülke Türkiye olacaktır. Çünkü Ortadoğu etnik, dinsel ve mezhepsel çatışmaların noktası. Oysa demokrasisini tamamlamış, demokratik Anayasasını tamamlamış bir Türkiye olursa Ortadoğudaki herkes burayı model alacaktır. Şimdi biz bir karar vereceğiz böyle bir Türkiye mi istiyoruz, kaosu olan, totaliter, fundamentalist bir Türkiye mi? Şunu unutmamak lazım. Demokrasi geliştiği zaman ekonomi de gelişir. Savaş varsa iki sektör gelişir gıda ve silah. HDP Türkiye’deki demokrasinin barışın özgürlüğün farklılıkların birarada yaşamasını isteyenlerin adresidir.”

HELALLEŞİP YÜZLEŞMELİYİZ

Paralel yapının operasyonlarına tabi olmuş biri olduğunu hatırlatan Demirbaş, son günlerdeki operasyonlarla ilgili şunları söyledi:”Ama ben bile böyle bir şeyin hukuki tarzda yapılması gerektiğine inanıyorum. Biz intikamcı yaklaşamayız. Bize yapanlara hukuksuzluk yapılsın demiyorum. Biz artık helalleşmek zorundayız. Biz acıları yaşayarak nereye gideceğiz? Bunun sonu yok. Helalleşip yüzleşmeliyiz ve geleceği birlikte örmenin yollarına bakmalıyız. Geçmişe takılarak birşey kazanamayız.” Meral KINACILAR