İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2013 yılı içerisinde hayata geçirilen ‘Gaziantep'e Değer’ adlı değerler eğitimi projesi kapsamında sahnelenen ‘Biz Bir Aileyiz’ isimli tiyatro, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2013 yılı içerisinde hayata geçirilen ve yürütülmeye başlanan ‘Gaziantep'e Değer’ adlı değerler eğitimi projesi il çapında ses getirmeye devam ediyor. Her ay bir değerin işlendiği etkinliklerde öğrenciler öğretmenlerinin liderliğinde o ay işlenen değerle ilgili faaliyetler gerçekleştiriyor. Okul öncesi eğitim kurumları kategorisinde en değerli okul seçilen Şahinbey Kızılhisar Anaokulu Şubat ayı değeri olan ‘Aile’ konusunu işledi.
Okul öğretmenlerinin yazdığı ve anaokulu öğrencilerinin abla ve ağabeyleriyle birlikte rol aldığı ‘Biz Bir Aileyiz’ adlı tiyatro oyunu büyük bir ilgiyle izlendi. Oyunda; aile bireylerinin kim olduğu, görevleri, ailenin önemi, bireylerin aileye karşı sorumlulukları, mutlu bir aile ortamı için gerekenler gibi temalar işlendi.
Okul Müdürü İsmail Apaydın, okullarında tiyatronun yanında slogan yarışması, gezi, münazara, şiir ve resim yarışmaları düzenlediklerini ve bu faaliyetlerle çocuklara iyi örnekler sunup gelişimlerine katkıda bulunmak istediklerini ifade etti.
Apaydın, okul öncesi eğitimde çocuklarda kalıcı öğrenmenin çok çabuk olduğunu ve aile, sorumluluk, terbiye gibi bazı kavramların kazanımının bu yaş grubu için önemli olduğunu sözlerine ekledi.