ÇAYKUR RİZESPOR – GAZİANTEPSPOR
STAD: RİZE YENİŞEHİR
TARİH: 14 MAYIS CUMARTESİ (BUGÜN)
SAAT: 19.00
HAKEMLER: SERKAN ÇINAR – ALİ SAYGIN ÖGEL – MEHMET CAN HANOĞLU
YAYIN: LİG TV 3
Spor Toto Süper Lig’in bitimine iki hafta kala nefesler tutuldu. Ligde kalma mücadelesi veren Gaziantepspor için bu akşam deplasmanda oynayacağı Çaykur Rizespor maçı final niteliği taşıyor.
Kırmızı – siyahlı temsilcimiz, geçen hafta farklı mağlup olan Çaykur Rizespor karşısında sahadan galibiyetle ayrılıp ligde kaldığını resmen ilan etmek istiyor.
Bu akşam Rize Yenişehir Stadyumunda saat 19.00’da başlayacak mücadeleyi Serkan Çınar, Ali Sayın Ögel ve Mehmet Can Hanoğlu hakem triosu yönetirken mücadele Lig Tv 3 ekranlarından yayınlanacak.
BEYİN YIKADI
Ligde küme de kalma adına oldukça kritik günler yaşayan kırmızı – siyahlı temsilcimizde teknik adam Sergen Yalçın, adeta oyuncularının beynini yıkadı. Telafisi olmayan iki maça çıkacaklarının altını çizen Yalçın, bu akşam oynayacakları Çaykur Rizespor maçında işi bitirmek zorunda olduklarını söyledi. Küme potasındaki Kayserispor ile Sivasspor’un karşı karşıya geleceği haftada Eskişehirspor da Başakşehir’i konuk edecek. Gaziantepspor’un deplasmanda oynayacağı Çaykur Rizespor maçını kazanması halinde diğer sonuçlara bakmadan ligde kalışını ilan edecek. Ancak beraberlik ya da olası mağlubiyet halinde kırmızı – siyahlı ekip diğer sonuçlara göre ligdeki kaderini son hafta oynayacağı Antalyaspor maçı ile belli edecek. Bu nedenle temsilcimiz işi son maça bırakmak istemiyor.
ASLANLAR GİBİ OYNAYACAKLAR
Gaziantepsporlu futbolcular, kalan iki maçı da en iyi şekilde geçip ligi tamamlayacaklarını dile getirdiler, “Gazantepspor’un kesinlikle kümeye düşmeyeceğini ve bu ligi selametle bitireceklerini ifade eden futbolcular, “ Bizi eleştirenler çok ama sezon bitsin ondan sonra herkes istediğini konuşsun. Şu anda konuşma zamanı değil. Gaziantepspor’u küme düşmüş gibi eleştiriler yapılması bizleri son derece üzüyor ve anlam veremiyoruz. Biz buradayız, bu takımı nereden ne şekilde geldiğini en iyi biz biliyoruz. Bu oyuncu grubu, bütün şanssızlıklara rağmen ayakta kalacaktır. Bizler aslanlar gibi bu akşam sahaya çıkıp görevimizi yapacağız. Taraftarlarımız ve Gaziantep’in spor kamuoyu rahat olsun” dediler.
A.SERDAR ÖZEKŞİ