Düzce Topuk Yaylasında sezon hazırlıklarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’ u yakından takip eden gazetemizin sorularını teknik direktör Hakan Kutlu, yanıtsız bırakmadı.

Afyon ve Düzce kamplarında ki çalışmalardan son derece memnun olduğunu aktaran Kutlu, yeni transfer Bebeto’nun ayağının kırılmasından üzüntü duyduğunu belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ’un proje takımı olduğunu belirten Kutlu, geleceğin kadrosu oluşturduklarını söyledi.

Mavi – beyazlı kulübün yönetim kurulunun adımlarını günlük olarak değil, geleceğe yönelik olarak attıklarını ifade eden genç teknik adam, en fazla 3 yıl içerisinde süper lige yükseleceklerini iddia etti.

PLANLADIĞIMIZ GİBİ GİDİYOR

Bu zamana kadar kamp dönemlerinde planladıklarının aksine bir durum olmadığını aktaran Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Hakan Kutlu, “Afyon’da ki kamp dönemimiz çok iyi bir şekilde geçti ve şu anda ki Topuk yaylası kampı da oldukça güzel gidiyor, sahamız, tesislerimiz ve kaldığımız otel güzel. Burada ki tek sıkıntımız Bebeto’nun ayağının kırılması oldu. İnşallah o da en kısa zaman da toparlanıp aramıza katılır, başka her şey planladığımız gibi güzel gidiyor” dedi.

İNCE ELEYİP SIK DOKUDUK

Geçen sezon başında kurulan takımın maliyetinin ve yaş ortalamasının çok yüksek olduğunu aktaran Kutlu, “Benim göreve geldiğimde de ilk yarı boyunca bu oyuncularla devam ettik ama devre arasında bu sene oluşturacağımız kadronun sinyallerini vermiştik. Bir iki tane tecrübeli oyuncunun yanı sıra önümüzde ki yıllarda bu takıma hizmet edebilecek genç oyuncuları almıştık. Bu sene yaptığımız transferlerde bu projemizin destekleyicisi oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’ a hizmet edebilecek genç ama yetenekli, önü açık bu kulübe uzun yıllar hizmet edecek maddi anlamda katkı sunacak ve potansiyel yönünde de önü açık futbolcularımız şu an ki kadromuzda mevcutlar. Bu güne kadar böyle bir transfer süreci işlettik ama şimdi 3 nokta transfer yapmamız lazım ki bunlar Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’ u hedefe taşıyabilecek oyuncular olacak. Bu zaman kadar yönetim kurulumuzla beraber ince eleyip sık dokuyup genç ve potansiyeli olan arkadaşlarımızı aramıza kattık ama bundan sonra istediğimiz hedefe ulaşabilmemiz için en az 3 – 4 tane daha bu kalite de oyuncuları katmamız lazım” dedi.

PROJE TAKIMIYIZ

Büyükşehir Belediyespor ’da proje çalışmaları yaptıklarını kaydeden Kutlu, “Projemiz 3 yıl içerisinde bu takımı süper lige çıkartabilecek potansiyele sahip. Transferlerimiz de bu yönde oldu, tabi ki hedefimiz bu sezon da var yapabilirsek neden olmasın ama asıl hedefimiz 3 yıl içerisinde şampiyonluk yaşamak. Bu sezon da hedefimiz yok değil en azından ilk altı içerisinde olup yıl sonun da süper lige yükselmek elbette ki hedeflerimiz arasında var ama bütün planımız ve programlarımız 3 yıllık proje üzerine kurulu” dedi.

ÜST LİGE TAŞINMALIYIZ

Futbolculuğumda Ankaragücü’ne hem oyuncu hem de teknik adam olarak hizmet ettiğini hatırlatan Kutlu, “Teknik adam olarak böyle bir takımı alıp onunla birlikte süper lige yükselmek ve uzun yıllar aynı takımda yükselmek gibi hedeflerim var. Biz burada bunun temellerini atmaya başladık, yönetim kurulumuz da projelere önem veren ve bu doğrultuda ilerleyen insanlar. Ben burada hedeflerimize ulaşabileceğimizi düşünüyorum. İnşallah bu düşüncemizden de sapma olmaz, uzun yıllar buraya hizmet ederiz ve takımla beraber gelişip bir üst lige takımı belirttiğimiz süre içerisinde çıkartıp daha sonra da devam ederiz diye düşünüyorum”

GELECEĞE BAKIYORLAR

Diğer çalıştı takımlara göre Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’ un daha farklı bir yönetim kurulunun olduğunu açıklayan Kutlu, “Bugüne bakmıyorlar her zaman gelecek ile ilgileniyorlar. Bugün doğru hamleler ve müdahaleyle doğru işler yapmak zorundayız. Geleceğimizi de görmek zorundayız, günlük adımlar, günlük hedefler doğrultusunda ilerlemiyoruz. Bizim yönetim kurlumuzun diğer kulüplerden farkı bu, ben buraya gelirken de benimle 3 yıllık mukavele yapmak istemişlerdi ama öncelikle biz birbirimizi tanıyalım ondan sonra uyuşursak mukavelemizi uzatalım demiştim. Geçen sezon 4 maç üst üste kaybetmişken mukavelemizi karşılıklı anlaşarak uzattık, bu da yönetim kurulumuzun günlük değil ileriye bakarak bir hedef doğrultusunda ilerlediklerini ve diğer kulüplerden farkını ortaya koyuyorlar” dedi.

ŞÜPHELERİ OLMASIN

Gaziantepli futbol severlere sürekli kazanmak isteyen hem defans hem de ofans yönün de iyi oynayabilen istekli arzulu kazanmayı arzulayan ve futbolun güzelliklerini yansıtan bir takım izlettireceklerinden kimsenin şüphesi olmasın diyen Kutlu, “ Zaten çalışmalarımız da çok tempolu ve iyi geçiyor oyuncularımız da bu istek ve arzusu üst seviyede iyi bir takım olabilmek ve hem bireysel hem de takım performanslarını ortaya koymak isteyen grup olduk. Sürekli oyunu kazanmak isteyen bir Gaziantep Büyükşehir Belediyespor olacak” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’ a gelirken hem takımın hem de şehrin nasıl olduğu konusunda kafalarında şüphelerinin olduğunu söyleyen Kutlu, “Çünkü bu şehirde daha önce çalışmamıştık. Buraya geldikten sonra hem yönetim kurumuzdan hem az sayıda da olsa taraftarlarımızdan ve Gaziantep’in yerel basınından gerçekten büyük destek gördük. Bizi yaptığımız her hareketimizde desteklediler, eğer başarılı olmak istiyorsak birlikte hareket etmek zorundayız. Yönetim kurumuzla, taraftarlarımızla ve yerel basınımızla aynı birlikteliği sağladığımız zaman Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’ u bir yerlere taşımak hepimizin menfaatine İnşallah birlikteliği sürdürüp başarılı oluruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor başarılı olursa burada ki şehre getirisi hepimiz için iyi bir durumdur. Acele etmeden üç yıl içerisinde süper lige yükselmek ki tabi olursa bu sezon da olur ama bu birlikteliği yakalayalım. Geçmiş dönemde ki bize verilen destek devam ederse başarıda gelecektir” açıklamalarında bulundu.

HABER RÖPORTAJ: MUHARREM TÜRKOĞLU