Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şehitkamil Olağan Kongresi yapıldı. Şehitkamil Belediyesi Kongre Salonunda gerçekleştirilen Kongrede başkanlık için eski başkan Aziz Yücel ve Şevket Açıkbaş yarıştı. Geniş katılımla gerçekleştirilen kongre ye MHP Antalya Milletvekil Mehmet Günal, MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan , Gaziantep Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Fuat Yozbatıran,MHP Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, MHP Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.Dua, saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan kongrenin Divan Başkanlığını MHP Antalya Milletveki Mehmet Günal yaptı.Kongrenin kazananı 184 oyla Aziz Yücel oldu rakibi Şevket açıkbaş ise 131 oy aldı.

"SEÇİMLERE BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE GİRMELİYİZ"

Mehmet Günal burada yaptığı konuşmada hükümeti eleştirerek " Önümüzde birtek yol var ihtilal olmayacağına göre seçimler yapılacak. Hangi partinin yükselişte olduğunu Cumhurbaşkanın kendisi biliyor ondan dolayı yaptırdığı sarayında 16 tane Türk Devletinin askerlerini dikti o askerleri neden dikti hepsini biliyoruz biz dün neysek bugünde oyuz. 12 yıllık AKP iktidarının sıkıntısını aşmak için seçimlere birlik ve beraberlik içinde girmeliyiz" diyen Günal konuşmasını şöyle sürdürdü. Günal, " AKP'li milletvekillerinden biri çıkmış Cumhuriyetimize itafen 90 yıllık reklam süresi bitti diyor. Bizde onlara diyoruzki Cumhuriyet devrindeki 12 yıllık fetret devrinin bitimesi gerek diyoruz" şeklinde konuştu.

BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

Antalya milletvekilinin ardından söz alan Şehitkamil başkan adayı Şevket Açıkbaş ise birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Açıkbaş, "Bugün burada aday arkadaşımızla beraber tatlı bir rekabetimiz söz konusudur. Delegelerimiz kimi seçerse seçsin bu partinin birer neferi olacağız. Mevki makam ve istikbal kaygısı taşımadığım herkes tarafından bilinir bu kutlu davayı ileri ve en öne taşımak biz ülkücülerin boyun borcudur. Artık iktidarı haketmiş bulunmaktayız milletimizin her fertine sokak sokak, mahalle mahalle dolaşarak onlara bu süreci anlatacağız ve onların MHP'ye oy vermesini sağlayacağız" diye konuştu.

"TEK YÜREK TEK DİLEK OLMALIYIZ "

Açıkbaş'ın ardından söz alan MHP Şehitkamil mevcut ilçe başkanı ve adayı Aziz Yücel'de birlik beraberlikten vurgu yaparak şunları söyledi. Yücel, "Eğer birlikte tek yürek, tek yumruk, tek dilek olmazsak karşımızda çok büyük bir güç var yeniliriz. Karşımızda fitne ve fesat partisi AK Parti içimize fitne sokmaya çalışıyor bunu bertaraf edeceğiz. Altı aylık süreç içinde üye sayımızı 1200'den 1908 oldu toplamda ise 2 bin 400 civarında bir üye sayımız var. Genel seçimlere kadar bizim üye sayımız 5 bin olmalı " dedi.

"YENİ TÜRKİYE'DE GAZİANTEP HAVALİMANI SİSTEN DOLAYI KULLANILAMIYOR"

Kongrede konuşan MHP Muhittin Taşdoğan ise düzenledikleri kongrenin adaylar arasından kaybedeni olmayacağını belirtti. Taşdoğan, " Bu kongrenin kaybedeni medeni şekilde yarışan bizim iki adayımız değil bu kongrenin kaybedeni AKP'dir. 140 gün sonra sarayına sahip olamayan bir emanetçi başbakan Davutoğlu'nun yerine o sarayın gerçek sahibi genel başkanımız Dr. Devlet Bahçeli gelecek. Bizim genel başkanımıza saray değil küçük bir yörük çadırıda yeter" diye konuştu. MHP'si olarak iktidara geldiklerinde yapacakları projeyide anlatan Taşdemir," 7 Haziran 2014'de iktidara geldiğimizde bizim en büyük projemiz milli birlik ve beraberlik projesini ortaya koyacağız. Bunlar birde çıkmış yeni Türkiye'den bahsediyorlar yeni Türkiye'de Gaziantep Havalimanı sisten dolayı kullanılamıyor iş adamları, yolcular sürekli mağdur oluyor, yeni Türkiye'de polis hırsızı değil hırsız polisi kovalıyor" şeklinde konuştu.

ŞEHİTKAMİL MHP'DE İŞTE YENİ YÖNETİM

Konuşmaların ardından seçime giden kurultay mevcut başkan Aziz Yücel ile devam etme kararı aldı. Toplam oyların 184'ünü alan Aziz Yücel rakibine 53 oy fark attı Şevket Açıkbaş ise 131 oy aldı . Yeni yönetim kurulu asil listesinde" Erkan Mahsereci(Doktor), Hasan Hüseyin Kaya (SMMM), Orkun Duran (Avukat), Alpaslan Kılıç(Avukat), Bilal Nadir Seylan (SMMM), M.Fatih Mert (Doktor), Ahmet Kucur (Emekli), Sedat Akarsu (Gayrimenkul UZM.), Mikail KÜÇÇÜK(Gayrimenkul UZM.), Fayat Çakır(Esnaf), Tayfur Aslan (Makine Mühendisi), Osman Işık(Müteahhit), Vedat Işık(Marketçi),M.Nejdet Yiğit (Emekli), Ekrem Gülmüş (Tüccar), Mutlu Orhan (Esnaf),Sadettin Bozgeyik(Turizm), İskender Yiğit (Esnaf), Osman Karaduman(Trikotaj), H. Mehmet Topuz (İşçi), Ahmet Çetin (Emekli) "bulundu.