Beğdili Oğuzboyları Federasyonu, önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Gaziantep'te gerçekleştirilecek Birlik ve Dirlik Kurultayı'na 60'a yakın ilden 200'ün üzerinde katılımcı bekleniyor. Yıllardır birlik ve beraberlikte, ortak akılda Türkiye'ye örnek olan ilimizde yapılacak toplantıda Prof. Dr. Bilgehan Pamuk ve Terör Uzmanı Mete Yarar konuşma yapacak.

BİR VE BERABERİZ

Beğdili Oğuzboyları Federasyonu Genel Başkanı Faik Akyılmaz, bu önemli etkinlikle ilgili bilgi verirken, amaçlarının zaten ilimizde var olan birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmek olduğunu söyledi. Akyılmaz, "Gaziantep'te bulunan bütün dernekler, Alevi dernekleri Arap dernekleri, Kürt kökenli dernekler ve Türkmen dernekleri Grand Otel'de yapılacak toplantımıza katılıyor. Toplantının amacı birlik ve beraberlik. Gaziantep'te bütün dernekler ve sivil toplum örgütleri ile bir ve beraberiz. Birlik ve beraberliğimizin dışında, tanışmak ve kaynaşmak amaçlı toplantımıza 60'a yakın ilden 200'ün üzerinde davetli katılacak" diye konuştu.

YÜZLERCE FEDERASYON BAŞKANI KATILACAK

Elbeyliler Derneği olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Akyılmaz, toplantıya Türkiye-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği genel başkanı İrfan Tatlıoğlu ve yüzlerce federasyon başkanı, dernek başkanının katılacağını belirtti. Akyılmaz, pazar günü de dernek binalarında etkinliğin devam edeceğini sözlerine ekledi. Meral KINACILAR