Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, "Triko sektörü birleştiği zaman çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Gelen isteğe göre ürün üretildiğinden düzenlenen fuarlara katılım ve modaya uygun ürünlerin sergilenmesi çok önemlidir” dedi.

Sanayi Odası Meclis toplantısında 07-10 Mayıs 2014 tarihlerinde düzenlenecek, 3. Triko, Triko İpliği, Konfeksiyon ve Teknolojileri Fuarı öncesi, “Triko Sektör Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıya, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, Gaziantep Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak, Akort Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya ile triko sektör temsilcileri katıldı.

FUARLAR ŞEHRİ GAZİANTEP

Ünverdi yaptığı konuşmada, Gaziantep’in fuarlar şehri olması konusunda yoğun çalışmalar yaptıklarını belirterek, “1500 metrekare alanda yapılan fuarla başladığımız yolculukta, şuan ayakkabı ve gıda sektöründe yılda iki kez fuar düzenleme noktasındayız. Kentimizin ihtisas fuarları düzenlemesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Triko sektör temsilcilerimizin de desteğiyle fuarlarımızı düzenlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İNANILMAZ GİRDİLER SAĞLANIR

Ünverdi, triko sektörünün gelişmesiyle Gaziantep ve Türkiye adına inanılmaz girdiler elde edeceklerini belirterek, “Fuarlar sayesinde kentte otel sayısı hızla arttı. Fuarlar için Gaziantep’e gelen misafirlerimizi artık buralarda ağırlıyoruz. Triko sektörü birleştiği zaman çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Gelen isteğe göre ürün üretildiğinden düzenlenen fuarlara katılım ve modaya uygun ürünlerin sergilenmesi çok önemlidir” diye konuştu.

SEKTÖRÜN PAYI BÜYÜK

İhracat ve istihdam alanında triko sektörünün önemli payı bulunduğunun altını çizen Ünverdi, odamıza kayıtlı 153 triko üretimi yapan firma bulunmaktadır. Gaziantep’te faaliyet gösteren triko firmaları süveter, bluz, kazak, hırka, yelek, havlı kumaşlar ve şapka üretiminde öne çıkmaktadır. Gaziantep’ten 2014 yılının ilk 3 ayında 30 milyon dolar değerinde hazır giyim ve konfeksiyon ürünleri ihraç edilmiştir. Triko ürünlerimiz bu ihracatta önemli bir paya sahiptir. Geçen yılın aynı dönemine göre Gaziantep’in hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı yüzde 22 oranında artmıştır. Sektörün ürün ve çeşitlilik yelpazesini katma değeri yüksek ve markalı ürünlerle zenginleştirmesi gerekiyor. Türkiye'nin, dış pazarlarda Avrupa ve dünya ülkelerinin en büyük tedarikçisi konumunu sürdürebilmesi için bu doğrultuda yapılanma şarttır” ifadelerini kullandı.

DURAK: FİKİR ALIŞVERİŞİ ÖNEMLİ

Gaziantep Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak da konuşmasında, sorunların çözülmesi noktasında fikir alışverişi yapmanın önemine değinerek, “Mayıs ayında düzenlenecek fuarımız sektörün gelişmesi için çok önemli bir merdivendir. Sizlerin sorunlarını dinlediğimiz zaman sektörü daha ileri noktalara taşıyabiliriz. Sektörümüzde vizyon yakalamak için gerekli kriterleri yerine getirmemiz gerekiyor. Ancak doğru ürünü bulup, doğru ürünü sattığımızda ve kendimizi yenilediğimizde dış pazara açılabiliriz. Kendimizi göstermek adına fuarlara katılım sağlamak önemlidir. Bundan önce nasıl esnafımızın geleceği için çalıştıysak bundan sonra da aynı hedef doğrultusunda gayret göstereceğiz” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ