Her gün 2 acente kuruluyor

TURSAB Başkan adayı olan Değişim Hareketinin lideri Firuz Bağlıkaya, seyahat acentelerinin en önemli sorunlarından birinin her gün artan rakipleri olduğunu belirterek, günde 2 seyahat acentesinin kurulduğunu ifade etti.

TURSAB Başkan adayı olan Değişim Hareketinin lideri Firuz Bağlıkaya ile Güçlü TÜRSAB Platformunun lideri Hasan Erdem, birleşme kararını açıkladıktan sonra ilk yurt içi gezisini Gaziantep'e yaptı. Gaziantep'teki seyahat acenteleri ile buluşan Bağlıkaya ve Hasan Erdem, yoğun ilgi gördü. Hayata geçirilecek projeleri tek tek anlatan Bağlıkaya, verdikleri sözleri yerine getirmek için bir dönemin yeterli olduğunu ifade etti. Bağlıkaya, "Bugüne kadar buraya aday olanların hepsi koltuk sevdasına aday olmuş. Bizim öyle bir derdimiz yok. Biz meslek sevdamız ve gerçekten yapabileceklerimizi bildiğimiz için aday olduk. Çok önemli projelerden bir kısmını anlattı. Bunları ilk 2 yılda tamamlayacağız. Bunları tamamlamak için 10 dönem, 5 dönem istemiyoruz, bir dönem yeter" dedi.

BELGE KOLAY ALINIYOR

TURSAB'ın mevcut yönetiminin seyahat acenteleri belgesini verirken her türlü kolaylığı sağladığını vurgulayan Bağlıkaya, "Zannedersiniz Karamürsel'den elbise satın alıyorsunuz. Adeta belge ticareti yapar haldeler. Seyahat Acenteleri Birliği bizim belgemizi pazarlamaya yöneliktir yani bizlere rakip çıkartamaya yöneliktir. Bizim dönemimizde yüksek paraya belge satılacak, mesleki kriterler getireceğiz. Büfe açmaya parası yetmeyen acente açar hale geldi. Bizim dönemimizde seyahat acentesi kurmak gerçekten zor olacak" diye konuştu.

ERDEM: ÖNEMLİ BİR GÜN

Hasan Erdem ise Gaziantepli olduğunu hatırlatarak, "Bugün benim için önemli bir gün. Çünkü sevdamızın gerçekten koltuk olmadığını, mücadelemizin bir makam ve mevki için olmadığını, öncelikle kendi memleketim Gaziantep şehrinde dile getirmek nasip oldu" dedi.

Tüm acente temsilcilerine birlik için çağrıda bulunan Erdem, "Burada yıllarca mağdur edilen acentelerimiz var, yıllarca hakları ellerinden alınan acentelerimiz var. Maalesef gücü ve itibarı yok olan kurum var. biz elimizden alınan hakların ne şekilde geri alınması gerektiği yönünde mücadele veriyoruz. Bu hakların ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Yeni şeyler söylenmiyor maalesef" dedi. İHA