Gaziantepspor komşusu Adanaspor ile bu zamana kadar oynadığı 22 lig karşılaşmasının tamamını süper ligde oynarken, ilk defa birinci ligde karşı kaşıya gelecek.

Kırmızı – siyahlı temsilcimiz Adanaspor ile ilk maçını 11 Kasım 1979 tarihinde deplasmanda oynarken, ilk yarısı golsüz sona eren mücadelenin sonunda sahadan 1 – 0’lık yenilgi ile ayrılan taraf oldu.

ADANA’YA ÜSTÜNÜZ

Gaziantepspor bu zamana kadar Adanaspor ile oynadığı 22 maçın genelinde rakibine karşı galibiyetlerde üstünlüğü bulunuyor.

Kırmızı – siyahlılar, Adanaspor ile bu zamana kadar oynadığı maçların 9’undan galibiyet, 6’sından beraberlik ve 7’sinden ise yenilgi ile ayrıldı. Temsilcimiz attığı 21 gole karşılık ise kalesinde de 21 gol görerek bu alanda eşitliği bulunuyor.

17 YILDIR YENİLMİYORUZ

Gaziantepspor bugün deplasmanda konuk olacağı Adanaspor’a karşı 17 yıldır yenilgi yüzü görmedi. Turuncu – beyazlı ekip karşısında en son yenilgisini 20 Mayıs 2000 yılında Adana 5 Ocak stadyumunda oynanan karşılaşmada kırmızı – siyahlılar sahadan 3 – 0’lık mağlubiyetle ayrılan taraf olmuştu. İki takım arasında geçen sezon süper ligde oynanan maçlarda ise Gaziantepspor deplasmanda golsüz berabere kalırken, kendi evinde ise sahadan 1 – 0 galip gelerek ayrılmıştı.

MUHARREM TÜRKOĞLU