İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü, işverenlere istihdam teşvik uygulamaları ve mesleksizlik sorununa çözüm olarak kabul edilen İşbaşı Eğitim Programlarının detaylarını anlatıyor. İŞKUR'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurum, İl Müdürü Siraç Ekin başkanlığında oluşturulan heyet istihdam teşviklerini anlatmak üzere 50 ve üzeri işçi çalıştıran firmaları ziyaret ediyor.

BİLGİ VERİYORLAR

Ziyaretlerde İşbaşı Eğitim Programlarının işverene ve istihdama olan katkısı, program sonrası SGK ve vergi indirimleri ile İŞKUR bütçesinden ödenen ve asgari ücret seviyesinde ödenen ücretlerin nasıl bir işleme tabi tutulması gerektiği, hangi mesleklerde ve alanlarda işbaşı eğitim programının uygulanabileceğini, iş başı eğitim programlarına kimlerin katılabileceğini, programın bitiminde istihdam edilen katılımcılar nedeniyle işverenin yararlanacağı SGK teşviklerinin işveren katkı payı, miktarı ve süresi hakkında bilgi veriliyor.

EN AZ İKİ SİGORTALI

İşyerinde en az 2 sigortalı ve üzerinde işçi çalıştıran iş yerleri işbaşı eğitim programından faydalanabiliyor. Programa katılanların aylık bin TL ücretleriyle, Genel Sağlık Sigortası ve iş meslek hastalıkları sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanıyor. BÜLTEN