Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun takımsal olarak çok şeyi değiştereceklerini söyleyerek, ""İnşallah şehir olarak hep beraber el birliğiyle bu takımı hem ekonomik hem de takımsal olarak birçok şeyini değiştireceğiz. Stadyumundan takım kurgusuna kadar her şeyi değiştireceğiz ve bu şekilde de başarılı olacağız diye düşünüyorum” dedi.

Hafta içerisinde yaşanan sakatlıklar nedeniyle kendilerini zor bir maçın beklediğini söyleyen Gaziantepspor teknik direktörü Bülent Uygun, “Milli takıma giden oyuncularımızın çokluğu nedeniyle istediğimiz gibi hazırlanamadığımız bir süreç yaşadık. Milli takımda futbolcularımızın göstermiş olduğu performans bizleri memnun etmişti. Eskişehirspor karşısında bunun karşılığını alan bir takım görmek istiyorduk. Deplasmanda kazandığımız maçtan sonra kendi sahamızda alacağımız üç puan bizi çok daha güzel yerlere götürecekti ve hedefimizde belli değişiklikler olacaktı. Eskişehirspor gibi bir çok oyuncusunun yıldız olduğu iyi bir takıma karşı kazanmak ve hem de iyi oynayarak kazanmak, bunun akabinde de 4 – 5 tane pozisyona girerek pozisyon üreten, son 15 dakikada da artık skoru koruma içgüdüsüyle geri kaçıp taktiksel olarak yaptığımız değişikliklerle maçın skorunu koruyarak kazanmasını bildik."

FUTBOLCULAR ÇOK KARAKTERLİ

Tüm futbolcuları tebrik eden Uygun, "zorlu süreç içerisinde bir futbolcu karakterinin ne kadar güzel olduğunu, ne kadar sıkıntı olursa olsun şehrin önde gelenleri destek verdiğinde taraftarlarında takıma sahip çıktığında, yönetimde elinden geldiğini yaptığında bu takım çok güzel şeyler yapacağını göstermiş olduğundan dolayı da hepsini tek tek tebrik ediyorum” dedi.

OYNAMAYANLARIN KAPRİSLERİ OLUR

Yedek kulübesinde alternatifin çokluğunun rahatlık yerine sıkıntı yarattığını belirten Uygun, “Oynamayan futbolcunun hırsı, kazanma isteği, onun belli ölçülerde kaprisleri var. Tabi ister istemez bu bir problem ama alternatiflik her zaman için iyidir. Yeter ki böyle alternatifimiz her zaman çoğalsın ona göre de biz değerlendirme yaparız” dedi.

MÜKEMMEL OYNADILAR

Her antrenmanda futbolcuların bireysel eksikliklerini analiz ettiklerini kaydeden Uygun, “Bu şekilde futbolcularımızın eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. Bunun akabinde takım oyun oynarken de takım oyununun nasıl oynanacağı konusunda da çalışma yapıyoruz. Ben geldiğimden beri oyuncuları kötü oynadığını düşünmüyorum ama bu maçta oyuncuların beğenilmiş olmaları doğaldır hakikaten iyi oynadılar. Futbolcularımın hepsiyle guru duydum, oyuncu değişikliği yapacağım ama hepsi de sahada kalması gereken adam. Yani Cenk mükemmel oynuyor çıkartmamam gerekiyor ama taktiksel değişikliğe gitmemiz gerekiyor o yüzden hepsi birbirinden iyiydi” dedi.

HEPSİNDEN MEMNUNUM

Her futbolcudan yaralanmaya çalıştıklarını söyleyen Uygun, “Her oyuncumuz takıma nasıl katkı yapar ona bakıyoruz. Taktiksel olarak ta yeri geldiğinde değişiklikler yaptık. İster istemezde İvan’ı da oynatmış olduk ve bunun akabinde de istemiş olduğumuz skoru koruyabildik. Oyuncularımızın hepsinden yararlanmak istiyoruz ve hepsinden de memnunum.