Suriye muhalif hükümet binasının bulunduğu mahallenin muhtarı Sait Biner, sağlık nedeniyle Gaziantep Kulübü ve Gaziantep Meslek Odaları Birliği'nin yaptığı basın açıklamasına katılamadığını, ancak destek verdiğini belirterek, " Bende mevcut olan mahalle sakinlerimizden AK Parti milletvekilleri Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve İbrahim Halil Mazıcıoğlu'na bu sıkıntıları ilettim, bu binanın buradan alınıp il dışına, şehir merkezine uzak bir yere çıkarılmasını talep ettim" dedi.

Sarıgüllük Mahalle Muhtarı Mehmet Sait Biner, Amerika'nın Ankara Büyükelçiliğinden gelen Gaziantep'teki Suriyeli Muhaliflere ait hükümet binalarına yönelik saldırı olabileceği açıklaması üzerine mahalle sakinlerinin çok tedirgin olduğunu söyledi. Amerika'nın aldığı istihbaratı açıklamasını da isteyen Biner, " Bu söylentilerden sonra çok sayıda mahalleli beni arayarak sıkıntıda olduklarını söyledi. Söylentiyi çıkaranlar saldırıyı kimin yapacağını tek tek anlatsınlar" dedi. Amerikanın Ankara Büyükelçiliğinden, Gaziantep'te aşırı uçlardan grupların saldırı planladığına ilişkin duyumlar aldığını söylemesinden sonra huzur ve barış kenti Gaziantep'te çeşitli söylentiler çıkmaya başladı.

BU İŞİN ÇÖZÜM MERCİ ANKARA'DIR

Sarıgüllük Mahalle Muhtarı son açıklamalardan sonra mahalleliden gelen tepkiler için toplantı düzenlediğini anlattı. Biner, "Amerikan Büyükelçiliğinden açıklama geldi geleli mahalle sakinlerimiz çok rahatsız. Mahallede yaşayan vatandaşlarımız Suriye Geçici Hükümet Merkezi nedeniyle evlerinde huzur ve rahat içinde oturamıyorlar sürekli bir panik ve tedirginlik var. Yaptığımız istişare ve toplantıdan sonra bu işi milletvekilleriyle görüşüp sonra bu işin çözüm mercinin Ankara olduğunu söyledim. Bende mevcut olan mahalle sakinlerimizden AK Parti milletvekilleri Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve İbrahim Halil Mazıcıoğlu'na bu sıkıntıları ilettim, bu binanın buradan alınıp il dışına, şehirmerkezine uzak bir yere çıkarılmasını talep ettim. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker'i, Emniyet Müdürünü ve İlçe Emniyet Müdürümüz Recep beyi aradım emniyet olarak her türlü tedbiri aldıklarını ve asayişi sağladıklarını belirttiler" dedi.

SALDIRIYI KİMİN YAPACAĞINI SÖYLESİNLER

Dört dönemdir mahalle muhtarlığı yaptığını belirten Biner mahallelerinin hiç bukadar zor durumda kalmadığını belirtti. "Dört dönemdir Sarıgüllük Mahalle Muhtarlığı yapmaktayım, Amerika'nın yapmış olduğu bu açıklama nedeniyle ülkemiz, ilimiz ve mahallemiz zor durumda kaldı. Bizler bu kadar Suriye vatandaşımızı ülkemizde bağrımıza basıp misafir ederken, bu kadar yardımları yaparken Amerika bu durumun neresindeydi, şimdi burada bir terör olayı olacaksa yada bomba patlayacaksa bu Türkiye'nin kendi iç meselesidir. Bugün Gaziantep gibi sanayide Türkiye'nin gözbebeği olan bir ilin Amerikalı bir Büyükelçinin lafıyla kaosa sürüklenmesini hazmedemiyorum. Türkiye'nin çoğu yerinde yıllarca terör olayları yaşandı Gaziantep'te çok şükür böyle bir durumla karşılaşılmadı bu gün burada bomba patlarsa bu Gaziantep açısından çok kötü olur. Bu söylentileri söyleyen insanlar madem bunları söylediler saldırıyı kimin yapacağınıda tek tek söylesinler. Vatandaşlarımız onların yüzünden evlerinde rahat oturamıyor. Ben muhtar olarak Suriyelilere ev ve iş yeri kiralayan, satan emlak sahiplerini uyarıyorum. Suriyelilere sadece parayı düşünerek bu işlemleri yapmayın" şeklinde konuştu. Haluk ŞAHİN