GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep’te dün akşam yağan yağmurla birlikte etkili olan sel suları bir köyü adeta yerle bir ederken, çok sayıda ev kullanılamaz hale geldi. Onlarca hayvanın da telef olduğu köy, yetkililerden yardım bekliyor.
Dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur Şahinbey ilçesine bağlı Kazıklı köyü civarında sel sularının oluşmasına neden oldu. Köyün tamamında etkili olan sel suları köydeki 4 evi yıkarken çok sayıda evi de kullanılamaz hale getirdi. Ahır ve kümeslerdeki onlarca hayvan telef olurken köylüler ölümden döndü.
Kazıklı Köyü Muhtarı Hamza Gün köylerinde akşam saatlerinde meydana gelen sel sularının köylüleri perişan ettiğini belirterek, “Dün akşam başlayan yağmur ilerleyen saatlerde sel sularına neden oldu. 4 evimiz tamamen yıkıldı. Ahır ve kümeslerde bulunan hayvanlar telef oldu. 2 traktör ve bir otomobil sel sularına kapılarak gitti. Eğer bu yağış gece olsaydı ve herkes uyurken gelseydi büyük bir facia yaşanabilirdi. En az köyde 50 kişi ölebilirdi. Çünkü sel suları geldiğinde herkes uyanıktı ve bir birini uyaran köylüler yüksek yerlere çıkarak canlarını son anda kurtardı. Şu anda köyümüz tamamen yerle bir olmuş durumda. Yetkililerden bizlere yardımcı olmalarını ve hasar tespitinin tam yapılarak köylülerimizin zararının karşılanmasını istiyoruz” dedi.
Sabah saatlerinde köye gelen Gaziantep Tarım Müdürlüğü ekipleri hasar tespiti yaparken, DSİ ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri köyde yol açma ve enkaz kaldırma çalışmalarına katıldı. Bu sırada GASKİ ekipleri de köyün içme suyu şebekesinin sel sularına kapılarak hasar görmesi nedeniyle köylülere temiz içme suyu taşıdı. Ekiplerin gün boyunca köylülere içme su taşıyacağı öğrenildi.