Son zamanlarda Avrupa’da aldığı başarılarla adından söz ettiren Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda da gümüş madalyanın sahibi olarak bir kez daha Avrupa’yı salladı.

Bulgaristan'ın Samokov kentinde 6-11 Mayıs tarihleri arasında yapılan Yıldız Kızlar, Erkekler Serbest ve Grekoromen Avrupa Güreş Şampiyonası düzenlendi. Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcusu Ekrem Öztürk Avrupa ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

54 Kiloda ilk maçına çıkan Ekrem Öztürk ise, Macar Mark Kovacs ile karşılaştık. Teknik olarak rakibinden çok üstün olan milli güreşçimiz, karşılaşmayı 9-1 teknik üstünlükle kazandı. Çeyrek finalde Ermeni Adgar Tamazyan ile karşılaştı. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmanın ilk devresi 7-2 Öztürk'ün lehine bitti. İkinci devrenin hemen başında ermeni sporcu çırpma tekniğiyle 2 puan aldı ve skor 7-4 oldu. Maçı bırakmayan Ekrem, 2 defa rakibini çırparak 4 puan aldı ve karşılaşmayı 11-4 kazanarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde Rus asıllı Alman, Artur Tatarnov ile karşılaştı. Maç boyunca üstün güreşen milli sporcumuz Öztürk, Alman sporcuyu 7-1 yenerek finale yükseldi. Öztürk, finalde Rus sporcu Sagid Magomedislamovitch Butaev ile altın madalya mücadelesi yaptı. Çekişmeli geçen karşılaşmayı Rus sporcu tuş ile kazanarak altın madalyayı alırken, Ekrem Öztürk ise gümüş madalyada kaldı.

BÜLTEN