Tüfekçi Yusuf Bulvarı, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı sınırı ilan edildi. Konuyla ilgili gündem maddesi dün meclisten oy çokluğu ile geçti.

Büyükşehir Belediye meclis toplantısında, gündemin 26. maddesi olan Tüfekçi Yusuf Bulvarı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı sınırı ilan edilmesi hakkındaki gündem maddesi görüşülürken söz alan CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, "Bir kentsel dönüşüm vakası daha yaşamak istemiyoruz. Bu kentin kentsel dönüşüme ihtiyacı varsa sivil toplum örgütleri, odalar, teknik ekip, hep birlikte oturulur ve bir planlama yapılır. Noktasal değil, mevzi olarak kentsel dönüşüm yapılmasını doğru buluyorum. Vatandaşın evini 50 liraya 80, 100 liraya alıp, yok edip sonrada 185 liraya ev sat" dedi.

YEŞİL ALAN VE SOSYAL EKLENTİLER AZ

Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Birol Ülger söz alarak, "2+1'ler 90, 125, 126 Bin TL, 3+1'ler ise 157, 60 Bin TL arasında" dedi.

Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç da söz alarak, "Bu konu halk arasıda çok tartışılıyor. 2-3 katlı yerler yıkılarak yüksek binalar oluşturuluyor. Kentsel dönüşümlerde en dikkat çeken konu sosyal eklentiler ve yeşil alanların yeterince bırakılmaması" dedi.

PLANLAMA DAHA SONRA

Osman Toprak ise, kentin yüzde 70'nin çarpık yapılaşma olduğunu, milli eğitimin okul alanı bulamadığını belirterek, "Çarpık yapılaşmadan dolayı resmi kurum alanı, okul alanı, yeşil alan sıkıntısı çekiyoruz. Milli eğitim bunun en çok mağdurlarından biri. Ciddi kamulaştırma bedelleri tutuyor. Kentin yüzde 70'i çarpık yapılaşmış. Kademe kademe gidiyoruz" dedi.

Toprak gündem maddesiyle ilgili bilgi vermesini istedi. İrem, "Burası 150 hektar bir alan. Burada şu anda kentsel dönüşüm sınırı belirliyoruz. Planlama daha sonra" dedi.

Meral KINACILAR