Gaziantep ile Fas'ın Kenitra kentleri, imzalanan protokolle, "kardeş şehir" oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Fas'ın başkenti Rabat'ın yaklaşık 50 kilometre kuzeyindeki Kenitra kentinin belediyesi arasında, "kardeş şehir" protokolünün de bulunduğu 3 ayrı anlaşma imzalandı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığındaki heyet, bu amaçla Kenitra Belediyesi'ni ziyaret etti. Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Büyükşehir Dış ilişkiler Daire Başkanı Ahmet Ertürk ve Kurumsal İletişim Daire Başkanı Nuraydın Arikan'ın da aralarında bulunduğu heyeti, Kenitra Belediye Başkanı Reşid Belemkısiyye, parlamenterler, dernekler ve sivil toplum temsilcilerinden oluşan yetkililer karşıladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, imza töreninde, şahsına ve Türk heyetine gösterilen sıcak ilgi ve kardeşlikten dolayı teşekkür etti. İki ülke arasındaki mesafeye karşın "gönüllerin yakın olduğunu" vurgulayan Şahin, “Fas ile Türkiye aynı inanç ve medeniyetten geliyor. Bu gönül yakınlığını bütün yüreğimizde hissettiğimiz için, Kenitra ile daha güçlü bir kardeşlik için huzurlarınızdayız" dedi. Kenitra ile Gaziantep'in birçok ortak yönünün bulunduğunu ifade eden Şahin, bu şehirlerin cazibesini artırarak hem ülkeler hem de şehirler arasındaki yarışta rekabet gücünü artırmak istediklerini kaydetti. Yatırımların artması için sadece çağrıda bulunmanın yeterli olmadığını, pazarların buluşturulması ve ticaret hacminin geliştirilmesi gerektiğine de dikkati çeken Fatma Şahin, "Gaziantep sanayicisi müteşebbistir. Bu şartlar sağlandığında muhakkak Fas'a ve Kenitra'ya da gelecektir" şeklinde konuştu.

Kenitra Belediye Başkanı Belemkısiyye de Fas ile Türkiye arasında ortak tarihi köklere dayanan güçlü ilişkiler bulunduğunu, bu ilişkilerin Akdeniz ve genel olarak "İslam dünyası" için taşıdığı öneme dikkati çekti.Fas'ta Türkiye'ye ve Türk ürünlerine yoğun ilgi olduğunu ve bunun Türk yatırımcıların giderek artan sayısıyla özellikle Kenitra'da daha çok hissedildiğini ifade eden Belemkısiyye, iki kent arasında yıllardır devam eden temaslar olduğunu, karşılıklı heyetlerin ziyaretleriyle ilişkilerin daha da geliştiğini kaydetti. Öte yandan Fatma Şahin başkanlığındaki Gaziantep heyeti, Fas’ta ülkenin güçlü kadınlarından Yüksek Mahkeme eski Başkanı ve şu anda Kenitra’nın Valisi Zineb El Adaoui ile bir araya geldi. Ardından heyet, Fas Kenitra Kalkınma ve Yatırım Ajansı’nda düzenlenen toplantıya katıldı. Bülten