*Kesinlikle Fatma Başkan, Başbakana gidip ben istifa edeceğim şeklinde birşey söylememiştir.

*Cemaatin içinde bu işe gönül veren insanların yüzde 99.9'unun samimi olduğuna inanıyoruz.

*O fıstık ağaçları korunacak, bu konuda kimsenin bir endişesi olmasın

*Gaziantep genelinde 30 bin civarında insan başbakanımızın seçim hesabına para yatırdı

Ak Parti il Başkanı Ahmet Uzer, Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Erdoğan'ın Perşembe günü yapacağı miting öncesi basınla biraraya geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Uzer, "Benim teşkilatım yine dersine iyi çalışıyor. Derinden ve ciddi çalışıyoruz. Hedefimiz yüzde 65" dedi.

BİR İLKİ YAŞAYACAĞIZ

Ahmet Uzer, vatandaşların geçmiş bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında, 10 Ağustos'ta Türkiye demokrasisi için dönüm noktası olan bir seçim yapılacağını, ilk defa halkın Cumhurbaşkanını seçeceğini söyledi. Uzer, "Bu seçimi Ak parti olarak çok önemsiyoruz çünkü Cumhur ilk defa kendi başkanını seçecek. Türkiye tarihinde bir ilk olacak. Gerçekten bu adım demokrasinin geldiği noktayı göstermesi adına önemli bir seçim. İlk defa halkın seçtiği bir seçimi beraberce yaşayacağız" dedi.

DERİNDEN VE CİDDİ ÇALIŞIYORUZ

Ak Parti olarak bu seçimlere cok ciddi bir şekilde hazırlandıklarını söyleyen Uzer, 1 aydır çok yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Uzer, şehir için seçim atmosferine girmediği gibi söylentiler olsada, tutarlı bir şekilde çalışmalarını yaptıklarını belirterek, "Derinden ve ciddi çalışıyoruz. 10 Ağustos'a kadar bu çalışmamız devam edecek. Bu çalışmalar neticesinde Başbakan Gaziantep olarak bize hakkını helal edecek diye düşünüyorum. Başbakanımıza vefamızı gösterme adına bu seçim bizim için önemli. Bu mitingi biz Başbakanımıza başbakan olarak veda ve onu Cumhurbaşkanlığına uğurlama mitingi ve merasimi olarak görüyoruz. Hepimiz bu seçimlere ciddi manada hazırlanıyoruz. Perşembe günü çok muhteşem bir miting ve tablo ile karşılacaksınız. En küçük detayları bile arkadaşlarımızla ciddi şekilde çalıştık. Benim teşkilatım yine dersini iyi çalışıyor" diye konuştu.

BİZDE MAKAM MEVKİ HIRSI YOK

Türkiye'nin ve dünyanın en büyük sivil toplum örgütünün ve ailesinin, fertleri olduğunu, bu camiada teşkilat içinde yeralmaktan mutlu olduklarını dile getiren Uzer, "Makam ve mevkilerin çok önemli olmadığına inanıyoruz. İster belediye başkanı, ister ilçe başkanı, ister milletvekili olun hepimizin de kalbinin aynı şiddette çarptığını bilmenizi isterim. Bizim ayrımız gayrımız yok, bizde makam mevki hırsı yok. Bugün için görevde bizler varız, yarın başka arkadaşlar görev alır. Bizde eski yeni ayrımı olmaz. Geçtiğimiz gün birlik beraberlik yemeğinde kardeşene bir şekilde biraraya geldik. Güzel bir görüntüyü Gaziantep'e verdiğimize inanıyorum" dedi.

YÜZDE 65 OY ALACAĞIZ

'Hangi seçim olursa olsun, kim nereye seçilirse seçilsin, kim liste dışı kalırsa kalsın bizde küslük olmaz' diyen Uzer şunları söyledi:"Bizim dostluğumuz, kardeşliğimiz özde devam ediyor. Zannediyorumki Ak partinin bugüne kadar elde ettiği başarıların altında da bunlar yatıyor. Diğer partilere baktığımızda seçim listeleleri, adayları belli olduğu zaman partinin yarısı küskünler ordusu haline geliyor. Alttan alta partiye oy vermemeyi dahi tartıştıklarını, düşündüklerini görüyoruz. Elhamdürillah bizde öyle bir şeyin olması mümkün değil. Bizim idealimiz var, biz bir dava uğruna buradayız. Gaziantep'te yine Türkiye ortalamasının en az 10-12 puan üzerinde oy almayı hedefliyoruz. Taban olarak yüzde 65 hedef koyduk. 65'in üstüne ne kadar çıkarabilirsek çıkacağız, bunun için çalışacağız."

TÜRKİYE PARLAYAN YILDIZ

Komşularımızda yaşananlara baktığımızda ülkemizin kıymetini bilmemiz gerektiğini söyleyen Uzer şöyle devam etti:"Etrafımızdaki ülkeler ateş, kan ve gözyaşı içerisinde yanıyor. Bizim demokrasinin nimetini bilmemiz lazım. Dünyaya baktığımızda Türkiye'deki gibi demokrasi ile yönetilen ikinci bir müslüman ülkeyi göremiyoruz. Bizim bu rejimin, bu devletin, bu milletin kıymetini bilmemiz lazım. Bu ülkenin kıymetinin gözardı edildiğini dönem dönem görüyoruz. Genç bir demokrasi olmamıza rağmen kazanımları, geldiğimiz noktayı gözardı edemeyiz. Suriye, Irak, Filistin, Mısır, Libya, Azerbaycan, Ermenistan'da yaşananlar, hatta Yunanistan'daki ekonomik krizi gördüğümüzde, ülkemizin değerini bilmemiz gerekiyor. Bu ülkede baktığımızda bu bölgede Türkiye parlayan bir yıldız gibi duruyor. Bu parlayan yıldızı sanki Osmanlı döneminin son dönemindeki gibi hasta adam olarak görmek isteyenler var. Bunları görünce üzülüyoruz. Bizim gideceğimiz başka bir Türkiye yok, yaşayacağımız başka bir ülke yok. Bizler Türkiye'nin kıymetini bilmeliyiz. Burada ağız tadıyla kardeşane bir şekilde yaşamaya devam etmeliyiz."

ÜLKEMİZİN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ

Yıllardan beri bize başağrısı olan Güneydoğu meselesini, Kürt meselesini Ak Parti hükümetinin çözme iradesi gösterdiğinde sert tepkilerle karşılaştığını anlatan Uzer, "İki senedir şehit cenazesi gelmiyorsa, bu milletin bunun kıymetini bilmesi gerekiyor. Biz başbakanımıza güveniyoruz. O bizim liderimiz. 12 yıldır ülkeye çok büyük hizmetler yaptı, engin tecrübe sahibi olmuştur. Cumhurbaşkanı olarakda yine hizmetler yaparak ülkeye çok şey katacaktır. Başbakanlıktaki tecrübelerini cumhurbaşkanlığında da ülkemiz adına sağlıklı bir şekilde kullanacaktır" dedi.

ÇOK FAZLA BAYRAK ASMIYORUZ

Rakip partilere laf atmayı seven bir siyasetçi olmadığını, muhalefete saygı duyduğunu ifade eden Uzer, "Ben partimin görüşlerini savunan bir il başkanı olmaya dikkat ettim. Diğer adaylara saygı duyuyorum. Başbakanımız tek başına aday olsaydı belki bu kadar bir lezzet alamazdık. Güzel seviyeli bir kampanya yapıyorsak bunu adayların çeşitli olmasına borçluyuz. Gaziantep'te bu seçim sürecinde de siyasi terbiyenin hakim olduğu bir dönem yaşıyoruz. 30 Mart'ta görüntü kirliliği olmasın diye diğer partilerle çok fazla bayrak asmayalım yönünde karar almıştık. Bu dönem böyle bir karar almadık ancak, elimizde çok miktarda bayrak olmasına rağmen, kaşağa, yola adayımızın posterlerini bayraklarını asmadık. Kanuni hakkımız olan yerlerde, uygun şekilde afişler astık. Seçim süreci iyi geçiyor" dedi.

İLK TURDA İYİ BİR NETİCEYLE KAPATIRIZ

Seçimlere hazır olduklarını, görevli bütün partililerin eğitimden geçtiğini belirten Uzer,"3 bir civarında toplam 10 bin civarında arkadaşımız merkez ve taşralarda görev yapacak. Pazar günü sandıkların kontrol altında tutulması ve bizim namusumuza teslim edilen oyların biryere kaymaması için bütün arkadaşlarımızı eğitimden geçirdik. Seçimin sükunet içinde geçmesi, barış içinde geçmesi, can sıkıntısı hadisenin yaşanmaması için Ak parti olarak elimizden gelen bütün çabayı zarfedeceğimizi taahhüt ediyorum. Vatandaş kime oy verirse çıkacak neticeye bizlerde razıyız. Ama inşallah bu seçimi de hem şehrimizde hem ülke genelinde ilk turda iyi bir neticeyle kapatacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

BAŞBAKAN'IN KİM OLACAĞINI 10 AĞUSTOS AKŞAMI SORUN

Uzer, Başbakan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde yeni Başbakan'ın kim olacağıyla ilgili bir soruya ise, "Biz tamamen 10 Ağustosa odaklandık. 10 Ağustostan sonra bizim düşüneceğimiz üzerinde duracağımız konular. Bu soruya 10 Ağustos akşamı veya 11 Ağustos sabahı cevap verebilirim. Başbakan hepimizin görüşünü aldı, birebir görüştük biz görüşlerimizi ifade ettik. Belli olan şey Genel başkanımızın başbakanımızın aynı ve güçlü isim olacağıdır" dedi.

GELECEĞİMİZ ÇOK PARLAK OLACAK

Birilerinin muhtar bile olamaz dediği Başbakan'ın inşallah pazar günü bu ülkenin Cumhurbaşkanı olacağını, buna canı gönülden inandığını dile getiren Uzer, birilerinin masa başlarında birşeyler söylemesinin demokrasilerde çok anlam ifade etmeyeceğini belirtti. Uzer, "Biz halkımızın desteğine, düşünce tarzına bakarız. O vesayetçi dönemlerde maalesef bu tür yaklaşımlar oldu. Ama gene söylüyorum Türkiye bu coğrafyada parlayan bir yıldız, demokrasinin olgunlaşmasıyla, ekonomisi, kardeşliğiyle önemli bir ülke ve aktördür. Türkiye'nin geleceğinin çok parlak ve aydınlık olacağını düşünüyoruz" dedi.

FATMA ŞAHİN İSTİFA EDERİM DEMEDİ

Fatma Şahin'in Suriyelilerle ilgili Başbakanla görüştüğü ve gereği yapılmazsa istifa ederim dediğinin doğru olup olmadığı ile ilgili bir soruya ise Uzer şöyle cevap verdi:"Kesinlikle Fatma Başkan, Başbakana gidip ben istifa edeceğim şeklinde birşey söylememiştir. Bu iddiaları başka kanallardan bende duydum. Fakat bu bizim uslübumuz ve tarzımız değildir. Biz bundan hicap duyarız. Öyle birşey yok. Bir milletvekili, bir belediye başkanının şu işi yapacaksanız yapın yoksa ben istifa ederim şeklinde bir yaklaşımı mümkün değil. Ama Suriyeliler meselesinde bazı adımlar atmamız gerekiyor, biz bunun farkındayız. Seçimler yaklaştıkça bazı kesimlerin bunu menfi olarak kullanmak istediklerini gördük. Açıkta yatan suça meyilli olan Surilelilerin toplanıp, İslahiye'de yeni bir kampta toplayacağız. Temennimiz Suriye meselesinin çözülmesi, misafirlerimizin geldikleri yerlere dönmesidir. Suriyeli olayına bir ensar olayı olarak bamıyoruz. Komşuda sıkıntı var, kucak açmamız kadar insani ve imani bir görev yok" dedi.

AK PARTİYİ SEVMEYEN DOKTORLAR

Suriyeliler aleyhine açılan kampanları haksız ve yersiz olarak gördüğünü kaydeden Uzer, "Bunun siyaseten yapıldığına inanıyorum. Ak partiyi sevmeyen doktorlar fakir hastalara senin ilaç paranı, doktor paranı hükümet Suriyelilere harcıyor gibi menfi yaklaşımlarda bulunuyor. Hizmet noktasında hiçbir aksamanın olmasına müsaade etmiyoruz. Gaziantepli dışarıdan gelen, yardıma muhtaç insanlara yardım etme noktasında iki yıldan beri Türkiye çapında önemli görevler ifa ettiler. Bu kadar Suriyeli'yi Antep'in dışında başka bir şehre verseniz orada çok farklı şeyler olabilir. Bu harcanan paraların Allah indinde boşa gitmeyeceine inanıyorum. Ülkemiz inşallah bunun karşılığını Cenabı Allah'tan görecektir" dedi.

Ak partiyi sevmeyen doktorlar fakir hastalara senin ilaç paranı, doktor paranı hükümet Suriyelilere harcıyor gibi menfi yaklaşımlarda bulunuyor

Gaziantep genelinde 30 bin civarında insanın başbakanımızın seçim hesabına para yatırdığını düşünüyoruz, görüyoruz. Rakam bu 1. 1.5 trilyonu geçmiştir

BAŞBAKAN'A GAZİANTEP'TEN 30 BİN KİŞİ PARA YATIRDI

Başbakan'ın seçim kampanyasına Gaziantep'ten çok fazla ilgi olduğunu, bu ilgiye Ziraat Bankası Genel Müdürü'nün bile şaşırdığını anlatan Uzer şöyle devam etti:"Allah razı olsun arkadaşlarımıza bir çağrı yaptık ziraat bankaları kitlendi. 3 gün önce Ziraat Bankası genel müdürü beni aradı işlemleri yapmakta zorluk çekiyoruz. Bir şubede 8400 kişi para yatırmak için sıra bekliyor dedi. 3 bine çekemezmisiniz diye sordu. Genel merkezimiz devreye girdi ziraat bankasında olan tıkanıklığı açtık. Gaziantep genelinde 30 bin civarında insanın başbakanımızın seçim hesabına para yatırdığını düşünüyoruz, görüyoruz. Rakam bu 1. 1.5 trilyonu geçmiştir. İlla para yatırın şeklinde bir talebimiz olmadı. Sadece yönetimdeki arkadaşlara kampanyamızın olduğunu, herkesin gücünün yettiği kadar para yatırabileceğini söyledik. Tabi şehir her zaman olduğu gibi yine Başbakanımızı çok sahiplendi ve ben ziraat bankası genel müdürüne başka illerde böyle bir kitlenme varmı diye sordum. Antep'in sıkışıklığı hiçbir ilde yok, Antep daha çok bu işe eğiliyor dedi. Eğer bu rakamların açıklanma durumu olursa Gaziantep'i en önlerde görürüz diye düşünüyoruz. Bizim Başbakanımıza çok borcumuz var, ülke olarak millet olarak, şehir olarak. 2001'den önceki hükümetleri hatırladığımızda. ekonomik, siyasi ve sosyal şartları hatırladığımızda, bu vefayı herkes anlar. Başbakan olarak liderimiz olarak biz bu borcu kendi üzerimizde hissediyoruz."

O İNSANLARLA PROBLEMİMİZ YOK

Cemaatle ilgili bir soru üzerine Uzer, "Sayın başbakanımızda sık sık söylüyor cemaat olayında Anadoluda bu işe gönül veren insanların yüzde 99.9'unun samimi olduğuna inanıyoruz. Bizim o insanlarla hiçbir problemimiz yok bunlarında Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan ile problemi yok. Problem yönetici sınıfında bir zihniyettte. Cemaatin içinde olan, görülen insanların yine sayın başbakana oy vereceğini düşünüyorum. O noktada bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum" dedi.

ADİ BİR OLAY

HDP Eş genel başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın Gaziantep mitingi sonrası yaşanan olayın gerçek nedeninin siyasi olmadığını, adi bir olay olduğunu iddia eden Uzer, "Kesinlikle Selahattin Demirtaş geldiğindeki olay medyaya farklı şekilde servis edildi. Özellikle bir ajansa işin mahiyetini değiştirecek şekilde Türkiye gündemine taşıdı, doğru olmadığı ortaya çıktı. Valiliğin o haberi tekzip edecek açıklaması oldu. Adi bir olayı getirip siyasi bir olay haline dönüştürme çabası emniyetin soruşturmasında da tamamen bir çete ile bir başka çetenin kavgası, failleride yakalandı. Bu memleketin huzurunu kim bozacaksa bizi karşısında bulur biz buna müsaade etmez. Hangi partiye oy verirse versin bu şehirde yaşayan insanlar bu şehrin huzurunun bozulmasına müsaade etmezler" diye konuştu.

O AĞAÇLAR KORUNACAK

Uzer, Antepfıstığı Araştırma İstasyonu'nun taşınmasının ardından gen kaynağı olarak bilinen fıstık ağaçlarının korunacağı yönünde kimsenin bir endişesinin olmaması gerektiğini söyledi.

'Hiçbir kimse edişeye kapılmasın' diyen Uzer, "Tarım bakanlığı ile yapılan anlaşmada o yeri ve ağaçların korunmasıda var. Bizler bu şehri seviyoruz. Bu şehrin değerlerini seviyoruz. Gaziantep fıstığı bu şehrin en önemli ürünlerinden biri, en önemli simgelerinden biri. Bu konuda o ağaçlar korunacak, bu konuda kimsenin bir endişesi olmasın" dedi.

SEÇİMLERE KATILIM YÜZDE 80 OLUR

Uzer, seçimlerde Gaziantep'te 1 milyon 100 bin civarında bir seçmenin oy kullanacağını, seçimlere katılımın ise yüzde 80'lerde olacağını, bunun da aşağı yukarı 850-900 arası bir oy kullanılacağı manasına geldiğini belirtti. Meral KINACILAR