Engelliler Haftası bir çok etkinlikle kutlanıyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda, engelliler bir günlüğüne asker olmanın mutluluğunu yaşadı. Ailelerin gözyaşlarına boğulduğu ve İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen etkinlikte 92 engelli askeri kıyafetler giyerek yemin etti.

JANDARMANIN TARİHÇESİ

Törende Yüzbaşı Cengiz Giritlioğlu jandarmanın tarihçesini okudu. Daha sonra Gaziantep İl Jandarma Alay Komutanı Adnan Arslan törenin açılış konuşmasını yaptı. Arslan konuşmasında, “Her Türk erkeği askerlik dönemini vatan borcu, namus borcu olarak görmekte askerlik görevini ifa ettikten sonra borç ödemenin rahatlığı huzuru içerisinde yaşamına devam etmektedir. Bugün buraya geldiniz yemin ettiniz ve bu borcu bugün bu şerefi sizinle birlikte yaşıyoruz. Nizamiyeden girdiğiniz andan itibaren gözlerinizdeki pırıltıyı, yüzünüzdeki tebessümü ve davranış ve saygıyı gözlemledik. Bu Türk milletinin gençliğine yakışır bir gençlik olduğunun göstergesi, bu bizi mutlu etti.”

GURURLUYUZ

Oğlunu askere getiren baba Mustafa Tükenmez oğlunun askerlik yapamadığını ama kendisinin koruculuk yaptığını vurgulayarak, “Ben 22 yıllık korucuyum ben devlete vatana bir asker yetiştiremedim mağdur olduğu için oğlumu bir günlük askere çağırdıkları için çok gururluyuz. Oğlum askerlik yapamadı ben şimdi koruculukla oğluma askerlik yapıyorum. Tek evladım şu an çok mutluyum. Bugün yemin edecekler yemin törenine katılacaklar. Herkes Türkiye Cumhuriyeti'ne asker yetiştirsin” dedi.

ÇOK HEYECANLIYIZ

Engelli Yasin Şahan asker oldukları için mutlu olduğunu belirterek, “Vatani görev için buraya geldik. İnşallah hayırlısı olur. Bu kıyafetler içinde çok heyecanlıyız. Buraya görev yapmaya geldik. Yemin edeceğiz. Bize böyle bir imkanı verenlere teşekkür ederim. Bizim için iyi bir fırsat oldu” diye konuştu. Bir günlükte olsa asker olduğu için sevinçli olduğunu belirten engelli Ali Tuna, “Bir günlükte olsa şu an çok mutluyum. Bize bu imkanları verenlere teşekkür ederim, onlara dualar edeceğim. Her zaman olsaydı daha iyi olurdu” şeklinde konuştu.

HAYALİMİZ GERÇEK OLDU

Baba Hacı Naif Tunç çocuğunun asker olmasını çok istediğini ifade ederek, “Burayı biz aile olarak peygamber ocağı olarak görüyoruz. Çocuğumun hep asker olmasını isterdim. Allah ordumuzu, milletimizi, devletimizi var etsin bütün kazalardan belalardan korusun. Çok arzu ederdim çocuğum asker olmasını. Komutanları görünce hep sorardım kendilerine çocuğum asker olabilir mi askeriye içerisine girebilir mi diye bugüne kısmetmiş” açıklamasını yaptı.